„Blue Monday”/ Experții ne avertizează: AZI este CEA MAI DEPRIMANTĂ ZI din an!

„Blue Monday”/ Experții ne avertizează: AZI este CEA MAI DEPRIMANTĂ ZI din an!

Cea de-a treia zi de luni a anului, care, în 2015, cade pe 19 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă zi. Aceasta este concluzia la care a ajuns, în 2005, psihologul britanic Cliff Arnall, care a creat și o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului.

Starea de spirit proastă este determinată de vremea urâtă de afară, de promisiunile făcute de Revelion pe care nu le-am putut îndeplini, dar și de facturile la utilități. Datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni sunt factori care și ei influențează starea de spirit din această zi.

Jane Clack, de la o firmă specializată în gestionarea datoriilor, a vorbit despre criza financiară a acestei perioade.

„Luna decembrie este o perioadă în care mulţi cheltuiesc sume mai mari decât îşi permit, iar la începutul anului următor îşi fac griji pentru bani”, a explicat aceasta, care a mai atras atenția asupra faptului că în timpul sărbătorilor de iarnă oamenii parcă uită de facturi, însă, în ianuarie dau piept cu realitatea.

Pe de altă parte, expertul în diete Alison Clark a avertizat asupra efectului pe care îl are consumul excesiv al produselor dulci şi al celor care conţin cafeină, deoarece aceste substanţe, în cantităţi mari, ar putea produce efecte adverse, precum iritare şi dureri de cap.

Ce poţi face pentru a-ţi ridica moralul azi? Experții susțin că persoanele care stau lângă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai uşor de starea de depresie din această perioadă a anului. De asemenea, experţii recomandă sporturile specifice iernii sau, dacă vremea este mult prea friguroasă, exerciţiile la sală.

Foto: renegado.com.mx

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.