DESCINDERI ale DNA în 8 locații din județele Arad și Timiș. Sunt VIZATE INSTITUȚII PUBLICE!

DESCINDERI ale DNA în 8 locații din județele Arad și Timiș. Sunt VIZATE INSTITUȚII PUBLICE!

Sediul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, al Direcției Poliției Rutiere – Secția de Poliție Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 (Deva – Nădlac), dar și cele ale Primăriei și Poliției Recaș au fost luate cu asalt, luni, dimineață, de ofițerii Direcției Naționale Anticorupție.

Ancheta DNA este legată de fapte de corupție: trafic de influență, abuz în serviciu și șantaj, în care ar fi implicați primarul din Recaș, Pavel Teodor, comisarul șef de poliție Sorin Petru Muntean, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, omul de afaceri Gelu Milutinovici și prefectul Eugen Dogariu.

Direcția Națională Anticorupție efectuează percheziții în 8 locații situate în județele Timiș și Arad, din care 5 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Anchetatorii percheziţionează mai multe birouri din cadrul IPJ Timiș, printre cele vizate fiind cel al comisarului şef Sorin Munteanu, al adjunctului său pe Ordine Publică, al comisarului şef Florin Bolbos şi cel al şefului Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul şef Marcel Crăciunescu. În paralel, polițiștii au descins și la Primăria din Recaș, condusă de primarul Pavel Teodor, care a trecut de la PNL la PSD în toamna anului trecut.

Conform primelor informații, ancheta DNA este legată de fapte de corupție, dar și de anumite acțiuni abuzive îndreptate împotriva unor polițiști. Procurorii anticorupție fac percheziții și la Biroul Poliției Rutiere Autostrăzi de la Arad. Aceștia caută mai multe documente într-o investigație care vizează un accident produs pe autostradă, în care ar fi fost implicat președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, în vara anului trecut, eveniment care ar fi fost mușamalizat.

Totodată, primarul din Recaș, Pavel Teodor, a făcut numeroase presiuni pentru ca Poliția Rutieră să nu efectueze controale pe raza localității. Pentru că au existat polițiști care au refuzat să i se supună, Pavel Teodor a solicitat sprijinul conducerii Poliției Timiș pentru mutarea agenților respectivi. Presiunile nu s-au oprit aici, edilul solicitând să-i fie respectată decizia ca nimeni să nu fie controlat pe străzile din Recaș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.