BOALA RUȘINOASĂ de care SUFERĂ două treimi din populația lumii. Atenție, SE IA!

BOALA RUȘINOASĂ de care SUFERĂ două treimi din populația lumii. Atenție, SE IA!

Tot mai multe persoane sunt depistate, în ultima vreme, ca fiind purtătoare ale virusului HSV-1, un virus extrem de contagios care cauzează inflamații dureroase în jurul gurii și în zona genitală.

Două treimi din populaţia mondială în vârstă de până la 50 de ani are herpes, pe care îl contactează de obicei în copilărie, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), miercuri, în primul ei raport de estimare globală a prevalenţei bolii.

Peste 3,7 miliarde de oameni dețin activ virusul herpes (HSV-1), iar alte 417 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 17 și 49 de ani au contactat o altă formă a virusului, HSV-2, care cauzează herpes genital.

HSV-1, de obicei, provoacă mai degrabă ulceraţii bucale, dar, în ultimii ani, a început să provoace şi infecţii genitale, în principal în ţările bogate.

Acest lucru se întâmplă deoarece igiena mai bună din ţările bogate determină o scădere a ratei de infectare cu HSV-1 în copilărie, expunându-le pe persoanele tinere în faţa riscului de contactare a virusului prin intermediul sexului oral, după ce persoanele devin active din punct de vedere sexual.

  1. Buna ma intereseaza fata din poza? De unde e poza.ms mult

    Raspunde
  2. Buna ziua chiar nu se poate sami dati si mie un taspuns va rog frumos.este o prietena cu care am pierdut legatura de 10ani.va implor ajutatima

    Raspunde
  3. Buna seara. Fotografia este luata de undeva de pe Internet si a fost postata accidental la acest articol. Ne pare rau ca nu va putem oferi alte detalii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.