Bogdan Ban: „Bugetul orașului Curtici va suferi enorm în anul 2018”

Bogdan Ban: „Bugetul orașului Curtici va suferi enorm în anul 2018”

Primarul orașului Curtici, Bogdan Ban, a prezentat astăzi raportul activității desfășurate în 2017.

Orașul Curtici împlinește în acest an 50 de ani de când a primit statutul de oraș, o vârstã binemeritatã – cea a unui oraș consolidat economic, dar care mai suportã încã multe îmbunãtãțiri.

„Modelul pe care se bazeazã orașul nostru este unul la care participã administrația localã, sectorul privat și nu în ultimul rând cetãțeanul. Progresele încep sã se vadã treptat și vom continua sã construim pe acest model un oraș care, cu sprijinul dumneavoastrã, poate ajunge în topul localitãților din județul Arad și de ce nu, din țarã în privința calitãții vieții. Anul 2017 a fost un an foarte dificil, un an al schimbãrilor legislative care și-au pus amprenta în mod negativ asupra strategiei de dezvoltare a tuturor administrațiilor locale din România. Din cauza schimbãrilor legislative majore, bugetul orașului Curtici va suferi enorm în anul 2018, mai concret orașul nostru a fost prejudiciat cu peste 1.000.000 de euro în urma modificãrii legislației fiscale în ce privește cotele ce trebuiau sã rãmânã în localitate din impozitul pe venit și cote defalcate din TVA”, a afirmat primarul orașului Curtici, Bogdan Ban (foto).

„Am sã încep cu unul dintre cele mai importante obiective pe care le-am realizat în anul 2017 și anume înființarea punctului SMURD Curtici în luna martie, un obiectiv realizat cu sprijinul necondiționat al ISU Arad. Din raportul prezentat de cãtre ISU Arad rezultã faptul cã a fost o alegere necesarã și foarte utilã înființarea acestui punct de lucru, activitatea pompierilor de la Curtici fiind una dintre cele mai performante din județul nostru. Actuala locație în care își desfãșoarã activitatea SMURD Curtici este una provizorie. În decursul anului 2017 am efectuat un RLV pentru imobilul situat pe str. 1 Decembrie 1918, nr.34 (fosta clãdire a finanțelor), o situație de lucrãri pentru repararea și reamenajarea acestei locații și un proiect tehnic pentru construirea unui garaj conform normelor legislative în vigoare urmând ca în viitorul apropiat acestã locație sã deserveascã o Stație ISU profesionistã cu dotãrile aferente. Din punct de vedere al infrastructurii, s-a finalizat proiectul de pavare a trotuarelor început în anul 2016 pentru aproximativ 12 strãzi din localitatea noastrã. Am continuat demersurile necesare în acest sens, respectiv finalizarea unui proiect de lucrãri de pavare a trotuarelor, la care am obținut toate avizele necesare pentru a scoate la licitație în cel mai scurt timp lucrarea. De asemenea se aflã în curs de derulare proiectul de asfaltare a trotuarelor pentru strãzile: George Coșbuc, Mihai Eminescu, I.R. Sirianu, Vasile Lucaci, Vasile Goldiș (parțial), 1 decembrie 1918 (fundãturã și tronsonul de la ieșirea spre Sântana), Ghioceilor și Caraiman. Aceaste lucrãri vor închide proiectul de pavare a trotuarelor început cu șase ani în urmã, astfel la finalizarea acestuia vom avea toate trotuarele din Curtici asfaltate sau pavate”, a mai adăugat Bogdan Ban.

„Referitor la asfaltarea drumurilor am efectuat douã Studii DALI, respectiv pentru Refacerea și modernizarea strãzii 1 Decembrie 1918 (tronsonul cuprins între str. Revoluției și str. Grãnicerilor) și Refacerea și modernizarea strãzii Cloșca (tronsonul cuprins între str. Revoluției și str. Ion Creangã). Aceste douã studii au primit toate avizele necesare, urmând ca în cel mai scurt timp sã scoatem la licitație proiectarea și execuția lucrãrilor. Cel mai important proiect pentru asfaltare realizat în anul 2017 este unul care cuprinde aproximativ 9 strãzi din Curtici (vom reveni cu detalii în momentul în care vom primi și ultimul aviz – avizul de la Enel). In decursul acestui an vom proceda la licitația aferentã acestui proiect și începerea lucrãrilor. De asemenea am reușit sã reparãm cu asfalt și douã dintre strãzile mãrginașe ale localitãții, respectiv str. Rândunelelor (ambele tronsoane) și str. Câmpului. La începutul anului trecut am primit o invitație deosebitã din partea Consiliului Județean Arad, și anume de a fi parteneri în cadrul unui proiect transfrontalier pentru repararea mai multor drumuri județene și construirea Centurii ocolitoare a Orașului Curtici. Am fost deosebit de bucuros de acest parteneriat, deoarece costurile aferente realizãrii acestui obiectiv (refacere studii de fezabilitate, exproprieri, proiectul tehnic și execuția lucrãrilor) depãșesc 4.000.000 de euro. Apreciez și le mulțumesc domnului viceprimar și colegilor din primãrie pentru munca depusã pentru ca acest proiect sã poatã fi depus în termen. A fost o muncã dificilã, mai ales în cazul exproprierilor, o muncã care a presupus multe ore petrecute în primãrie chiar și dupã terminarea programului de lucru. Proiectul a fost depus, iar undeva la începutul lunii aprilie a acestui an sper cã vom primi o veste bunã din partea BRECO și anume cã proiectul nostru va fi eligibil”, a concluzionat primarul orașului Curtici, Bogdan Ban.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.