Claudia BOGHICEVICI: Creșterea alocațiilor pentru 500 000 de copii este doar o fumigenă electorală

Claudia BOGHICEVICI: Creșterea alocațiilor pentru 500 000 de copii este doar o fumigenă electorală

Claudia BOGHICEVICI: Anunțul lui Ponta privind creșterea alocațiilor pentru 500 000 de copii este doar o fumigenă electorală. Pentru Ponta copiii sunt doar obiectul unui troc electoral pentru voturi.

Deputatul ACL Claudia Boghicevici condamnă populismul și cinismul de care dă dovadă premierul Ponta prin declarația făcută astăzi, conform căreia săptămâna viitoare ar urma să fie adoptată în Guvern o decizie de majorare a alocațiilor pentru 500 000 de copii din familii cu venituri reduse. Deputatul ACL consideră că majorarea discriminatorie a alocațiilor ar atrage o decizie de neconstituționalitate la Curtea Constituțională și amintește că guvernarea Ponta a respins toate inițiativele parlamentare de majorare a cuantumului alocației de stat pentru copii, anunțul premierului de acum având un vădit substrat electoral.

Victor Ponta continuă să folosească tema copiilor în această campanie electorală pentru prezidențiale, mergând de la atacuri abjecte la situația familială a contracandidaților până la astfel de fumigene electorale, cum este anunțul majorării alocațiilor doar pentru anumiți copii. Cinismul premierului este demonstrat de faptul că până acum nu i-a păsat de soarta acestor copii, cuantumul alocațiilor fiind înghețat la 42 lei pe lună, în timp ce Ponta raporta stahanovist rate de creștere economică nemaiîntâlnite în Europa. Anunțul lui Ponta este o simplă fumigenă de campanie electorală și din prisma faptului că el nu se sprijină pe un proiect de buget pentru 2015 prin care românii și-ar da seama dacă o asemenea măsură are și alocarea financiară necesară. Cu alte cuvinte, ca și în cazul altor pomeni electorale anunțate de curând, Ponta doar promite în stânga și în dreapta, fără a fi credibil că poate să și livreze în bugetele din anii următori. Pentru Ponta copiii sunt doar obiectul unui troc electoral pentru voturi”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul ACL subliniază că sprijinirea copiilor din familiile cu venituri reduse se poate face prin creșterea alocației pentru susținerea familiei, iar acest proiect va face parte din pachetul legislativ pentru susținerea familiei care urmează să fie depus de către parlamentarii ACL.

„Alocaţia pentru susţinerea familiei reprezintă un sprijin acordat de stat tuturor familiilor care au venituri reduse şi au în creştere copii cu vârsta de până la 18 ani. Ajutorul este oferit atât familiilor cu doi părinţi, cât şi celor monoparentale. De asemenea, de alocaţia pentru susţinerea familiei pot beneficia şi copiii adoptaţi, aflaţi în plasament familial ori la un asistent maternal. Majorarea cuantumului acestei alocaţii ar fi un real ajutor pentru copiii ce provin din familii cu venituri reduse. De aceea, împreună cu colegii din ACL, voi depune, în cadrul unui pachet legislativ pentru susținerea familiei, și o inițiativă prin care să creștem cuantumul acestei alocații în raport cu evoluțiile economice din ultimii ani de zile. Aceasta este soluția pentru sprijinirea copiilor  din familiile cu venituri reduse, atât timp cât majorarea discriminatorie a alocației de stat pentru copii ar atrage cu siguranță o decizie de neconstituționalitate la Curtea Constituțională”, a mai declarat Claudia Boghicevici.

  1. Normal ca Ponta acuma tot se gandeste pe cine sa plateasca sau sa dea bani la lume

    Raspunde
  2. Ma bucur ca pentru d-voastra cind a-ti fost la guvernare a fost o prioritate prin reducerea drepturilor de orice fel .Sunteti penibila.

    Raspunde
  3. In toata aceasta perioada in care a fost la Guvernare am avut parte de fumigene si masuri populiste.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.