Mii de litri de substanţe şi preparate chimice periculoase expirate, confiscate de poliţiştii arădeni

Mii de litri de substanţe şi preparate chimice periculoase expirate, confiscate de poliţiştii arădeni

Poliţiştii arădeni au depistat în depozitul unei firme administrate de un cetăţean italian substanţe şi preparate chimice periculoase expirate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad informează că poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat  peste 637 de kilograme şi aproape 14.300 de litri de diferite substanţe şi preparate chimice periculoase, cu termen de valabilitate expirat, depozitate în incinta unei societăţi comerciale.

La acţiunea desfăşurată de poliţiştii arădeni au luat parte şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu. Conform oamenilor legii, administratorul respectivei societăţi economice, un cetăţean italian, cu reşedinţa în Arad, este bănuit că nu ar fi luat măsuri de eliminare totală a unor substanţe si preparate chimice periculoase, cu termen de valabilitate expirat.
Substanţele şi preparatele chimice periculoase au fost depistate în interiorul unei magazii şi a unei hale de producţie aparţinând societăţii economice şi au fost indisponibilizate.

Pe numele administratorului firmei a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.