BOMBĂ ECOLOGICĂ într-o localitate arădeană! A fost solicitată DE URGENȚĂ intervenția ministrului Mediului

BOMBĂ ECOLOGICĂ într-o localitate arădeană! A fost solicitată DE URGENȚĂ intervenția ministrului Mediului

Florin Tripa, deputat social-democrat arădean, îl somează pe ministrul Mediului să pună capăt bombei ecologice de la Hălmăgel.

Sătenii din Luncșoara sunt speriați că o firmă efectuează lucrări la mai multe drumuri folosind halda de steril provenită de la o explorare minieră închisă, care poate prezenta un pericol la adresa sănătății publice.

L-am pus astăzi în gardă pe ministrul Mediului, Costel Alexe, asupra unui pericol deosebit de grav, o veritabilă bombă ecologică ce apasă asupra comunei Hălmăgel. Sătenii din Luncșoara sunt literalmente terorizați că o firmă de construcții execută pietruiri în zonă, folosind halda de steril provenită de la o explorare mineră închisă, din perimetru. Știind că nu mă tem să dezvălui asemenea abuzuri opiniei publice și să iau atitudine, oamenii au apelat la mine. Conform specialiștilor cu care am stat de vorbă, este un adevărat atentat la adresa sănătății publice să folosești halda de steril pentru pietruirea unor drumuri care traversează mai multe sate din comuna Hălmăgel. Sigur că am redactat urgent o interpelare, pe cale oficială, în atenția ministrului Mediului, Costel Alexe, în care cer să fie adoptate de urgență toate măsurile care se impun pentru a opri această acțiune ilegală, prin instituțiile pe care ministerul le are în subordine, Agenția de Protecția Mediului și Garda de Mediu”, declară Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

Foto lucrări: arhivă (rol ilustrativ)

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.