CÂND se vor MUTA comercianții din Piața Catedralei în NOUA LOCAȚIE și ce planuri are Primăria cu această zonă

CÂND se vor MUTA comercianții din Piața Catedralei în NOUA LOCAȚIE și ce planuri are Primăria cu această zonă

Deși piețarii, o mare parte din arădeni și numeroși oameni politici s-au opus, procedura de mutare a Pieței Catedralei este aproape de finalizare.

Proiectul de hotărâre privind relocarea pieței a fost adoptat de Consiliul Local Municipal, iar la începutul anului au demarat lucrările la noua locație.

Este vorba despre o clădire de pe strada Ioan Rusu Șirianu care a aparținut Teatrului de Stat „Ioan Slavici” și care acum se află în proprietatea Primăriei. Distanța între cele două piețe este de aproximativ 5 minute de mers pe jos.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, spune că această locație va oferi condiții mult mai civilizate comercianților și cumpărătorilor, chiar dacă „la prima vedere pare mai mică”.

„Noua locație va oferi condiții mai mult decât decente atunci când este cald, precum și atunci când este iarnă și e frig. Are și o mică parcare în față. Este un pas înainte și nicidecum un pas înapoi. Locația actualei Piețe a Catedralei nu se mută, ci doar își schimbă destinația și va deveni o piață pietonală, cu o funcționalitate de promenadă pentru arădeni. Cred că noua locație va arăta mult mai bine. Hala nouă din piața veche va fi mutată și va primi o altă destinație, în curând”, spune edilul, pe timpul „rondului de seară”.

Călin Bibarț afirmă că Piața Catedralei se va transforma într-o zonă pietonală cu terase, în aproximativ un an, iar piața nouă va fi finalizată în curând, în această toamnă.

„Nu este o rea voință a administrației, nu dorește administrația arădeană să strice ceva, ci vrea să îmbunătățească. Încercăm să ridicăm standardul acestei zone, să legăm cele trei mari mari posibile piețe pietonale ale Aradului, avem deja Piața Avram Iancu și Piața Reconcilierii, va urma Piața Catedralei, iar astfel legăm și centrul cu centrul vechi și cu Turnul de Apă. Actuala piață agroalimentară sperăm ca într-un an de zile să își schimbe fața. Piața nouă se va finaliza în toamna aceasta, astfel că în această iarnă comercianții vor avea condiții mai mult decât civilizate”, susține primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Teoretic, toate vor fi bune și frumoase, însă realitatea ne prezintă o altă față a orașului. Ajunge o simplă plimbare pe ruta menționată, începând cu Piața Avram Iancu și strada Mețianu, unde își fac veacul numeroși oameni ai străzii, cerșetori (unii foarte violenți) și aurolaci care agasează cetățenii, pentru a vedea că există încă multe probleme care trebuie rezolvate.

Există riscul ca și noua piață pietonală din fața Catedralei să se transforme într-un loc frecventat de astfel de persoane, care acaparează tot mai mult Aradul. Furturile, actele de violență, precum și alte infracțiuni, au devenit, din păcate, la ordinea zilei în orașul de pe Mureș, chiar și ziua în amiaza mare și, mai ales, în centrul orașului.

Pentru a avea un oraș cu adevărat frumos și civilizat, precum cel prezentat de administrația locală, este nevoie de măsuri urgente, de implicarea Primăriei, a Poliției Locale și a altor instituții abilitate să facă ceva pentru a rezolva această situație care devine tot mai gravă.

 

 

 

  1. O noua manarie marca Falca – Bibart… rusine!

    Raspunde
  2. Un cetățean al Aradului 20 august, 2020, 11:33 am

    Bani irosiți! Așa cum se arată în articol,este o zonă rău famată a Aradului.Poliția Locală deși are o secție chiar în piață nu stăpânește suficient tehnica,tactica reprimării faptelor anti-sociale prezente la tot pasul,cunoscute de către arădeni de mult timp.Sunt foarte sceptic în cea ce privește reușita acestui proiect,având drept exemplu chiar din zonă,strada Mețianu.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.