Botez cu 200 de persoane, în plină PANDEMIE. Invitații s-au ales cu AMENZI de peste 35.000 de lei

Botez cu 200 de persoane, în plină PANDEMIE. Invitații s-au ales cu AMENZI de peste 35.000 de lei

Imaginile unui botez cu 200 de persoane, organizat în aproprierea Timișoarei, a stârnit reacții pe rețelele de socializare.

Botezul a fost organizat într-un cort uriaș, la marginea localității Ghiroda, iar măsurile împotriva răspândirii coronavirusului au fost total uitate de către cei 200 de invitați.

După ce oamenii s-au plâns autorităților, au venit și primele reacții.

În aceste vremuri complicate, regulile pe care trebuie să le respectăm, ca simpli cetățeni, reprezintă un minim de efort comparativ cu sacrificiile pe care le fac cei care luptă cu pandemia în prima linie. Grija pentru cei apropiați și respectul față de comunitatea în care trăim ar trebui să fie lege pentru toți, însă nu tot timpul se intâmplă asta. În cazul de față, azi dimineață, Poliția Locală din Ghiroda a fost sesizată de existența unei adunări masive de oameni, aproximativ 200, eveniment constatat și raportat către Poliția Națională de către colegii noștri. 13 echipaje de poliție și jandarmerie au intervenit la locație, unde se desfășura un botez, au fost legitimate toate persoanele. Facem apel, și pe această cale, către concetățenii noștri, să respecte regulile și să ne sesizeze de fiecare dată când constată încălcarea lor”, au transmis reprezentanții Primăriei Ghiroda.

Au fost aplicate 128 de sancțiuni în valoare de 35.250 lei.

Totodată, organizatorul a fost sancționat pentru nerespectarea condițiilor privind organizarea și desfășurarea de procesiuni în spatii deschise, conform prevederilor Legii 55/2020 art 65 lit i, cu o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei. În urma intervenției, procesiunea a fost încheiată, iar persoanele participante au părăsit locul întâlnirii”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.