Bradul de Crăciun este una din cele mai importante achiziții în perioada Sărbătorilor de Iarnă. În goana după cadouri, românii trebuie să decidă și ce tip de brad le va înfrumuseța casa, unul natural sau unul artifical?
Fiecare vine cu avantaje și dezavantaje, dintre care cele mai importante sunt:
În ceea ce privește costurile, ambii brazi cu cât sunt mai mari și mai bogați, cu atât costă mai mult. Avantajul brazilor artificiali este că odată cumpărați, pot fi utilizați foarte mulți ani, ceea ce reprezintă o economie pe termen lung.
Bradul natural miroase extraordinar de frumos, chiar dacă nu arată la fel de perfect ca unul de plastic. Cu toate acestea, defrișările masive din țara noastră sunt o problemă foarte gravă, motiv pentru care este de preferat achiziționarea unui brad în ghiveci care va fi replantat după Crăciun, sau unul care provine de la o plantație specială, unde va fi înlocuit.
Deși se consideră că brazii artificiali sunt „eco” deoarece nu au un impact asupra pădurilor, aceștia poluează mediul înconjurător. Brazii realizați din PVC nu sunt biodegradabil, iar substanțele chimice din care sunt făcuți pot afecta serios sănătatea oamenilor. PVC-ul poate duce la dezechilibre hormonale.
De asemenea, brazii naturali pot fi stropiți cu pesticide, iar cei care nu sunt stropiți pot să vină „la pachet” cu zeci de insecte și gândaci, care vor ajunge în locuințele cumpărătorilor.
Așadar, atât brazii naturali, cât și cei artificiali au importante avantaje și dezavantaje, rămânând la alegerea cumpărătorilor varianta ideală pentru fiecare.
Lasă un comentariu