UPDATE/ 27 de persoane REŢINUTE într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ de 2 MILIOANE de EURO

UPDATE/ 27 de persoane REŢINUTE într-un caz de EVAZIUNE FISCALĂ de 2 MILIOANE de EURO

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice desfășoară la această oră 101 percheziții domiciliare în mai multe județe (Arad, Hunedoara, Timiş, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Iaşi, Galaţi, Olt,  Argeş, Cluj, Ilfov, Teleorman, Dolj, Sălaj, Caraş Severin) și în municipiul București.

„Perchezițiile se efectuează sub coordonarea și îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Arad, în cadrul unui dosar de cercetare penală de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2 milioane de euro”, informează Lorena Radu, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Potrivit acesteia, la percheziţii participă și polițiști ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R, și ai Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice din inspectoratele județelor în care au loc perzhezițiile.

De asemenea, în cursul acestei zile urmează a fi puse în aplicare 27 de mandate de aducere, mai precizează purtătorul de cuvânt al IPJ.

Anchetatorii beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și de suportul S.I.A.S și S.A.S Arad.

UPDATE/ Afaceri cu fier vechi

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad efectuează cercetări într-o cauză penală privind o societate comercială, cu sediul în municipiul Arad, care derulează acţiuni circumscrise fenomenului de evaziune fiscală, constând în înregistrarea în documentele contabile a unor facturi fiscale privind achiziţia de fier vechi, emise de societăţi «fantomă» cu sediile în mai multe judeţe din ţară – Timiş, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Giurgiu, Argeş, Galaţi, Iaşi, Ilfov – , precum şi în municipiul Bucureşti, pentru a acoperi şi justifica astfel achiziţia de deşeuri din fier dar şi neferoase, achiziţie care, în realitate, s-a realizat de la persoane fizice. În cursul zilei de astăzi, 22 februarie, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, poliţişti de la Serviciul de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat percheziţii în mai multe locaţii din municipiul Bucureşti precum şi din judeţele enumerate mai sus”, precizează Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.