Călătoreşti cu AVIONUL? DECIZIA RADICALĂ care TE VA AFECTA şi pe tine! INTRĂ în vigoare de la 1 aprilie!

Călătoreşti cu AVIONUL? DECIZIA RADICALĂ care TE VA AFECTA şi pe tine! INTRĂ în vigoare de la 1 aprilie!

Companiile aeriene şi asociaţiile de piloţi au solicitat Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) interzicerea transportului la cală a bateriilor litiu-ion, din măsuri de securitate, aceştia motivând că telefoanele şi laptopurile care au baterii de acest gen prezintă un pericol major de explozie.

Astfel, OACI a decis, luni, să interzică, începând cu 1 aprilie, transportul la cală a laptop-urilor.

În urmă cu 2 ani, modelul 787 „Dreamliner” al Boeing a cunoscut două cazuri grave de supraîncălzire a unor baterii litiu-ion, apărute la bordul unui avion la Boston, respectiv în Japonia, determinând o aeronavă a companiei All Nippon Airways să efectueze o aterizare de urgenţă. Cele 50 de avioane aflate atunci în circulaţie au fost ţinute la sol timp de peste trei luni.

„Această interdicţie temporară vă fi menţinută atât timp cât în paralel continuă eforturile OACI de a stabili noi norme privind împachetarea bateriilor cu litiu, aşteptate în 2018”, a declarat preşedintele Consiliului OACI, Olumuyiwa Benard Aliu.

În urmă cu două săptămâni, Autoritatea de transport aerian din SUA (FAA) a atras atenţia asupra riscurilor de explozie a bateriilor cu litiu transportate la cală de către avioane.

Testele realizate de FAA au arătat că sistemele anti-incendii instalate la bordul avioanelor nu reuşesc să stingă un foc provocat de explozia acestor baterii, folosite în special la telefoane şi la laptopuri.

Decizia nu se aplică bateriilor litiu-ion transportate în bagajele de mână de către pasageri sau echipaj, a subliniat OACI, potrivit France Presse.

Foto: infinitelegroom.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.