Campanie de INFORMARE privind alimentația sănătoasă și CONTRACEPȚIA, la un liceu arădean

Campanie de INFORMARE privind alimentația sănătoasă și CONTRACEPȚIA, la un liceu arădean

Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare este marcată, în România, în data de 16 octombrie.

Pentru a marca aşa cum se cuvine acest eveniment, la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” din Arad a fost organizată o activitate de informare şi de conştientizare pe tema alimentaţiei sănătoase. Activitatea a fost coordonată de dr. Carmen Donici – medic specialist sănătate publică şi management de la Direcţia de Sănătate Publică Arad. Au participat elevi din clasele a IX-a C, a X-a A, a XI-a A însoţiţi de prof. Oana Olariu, prof. Codruţa Vasiescu, prof. Cosmin Julan şi dr. Bran Zamfira – medic şcolar.

Au fost abordate următoarele teme: termeni de valabilitate (,,a se consuma de preferinţă înainte de”, ,,a se mânca în termen de trei zile de la deschidere”, ,,a se consuma până la”, ,,păstraţi la frigider”), ce pot face în viaţa de zi cu zi pentru a reduce risipa alimentară? (planificarea cumpărăturilor, verificarea datelor de pe ambalaj, gestionarea corespunzătoare a bugetului, ordonarea, păstrarea, îngheţarea şi servirea alimentelor, utilizarea resturilor, întoarcerea alimentelor în grădină). Campania are ca scop informarea elevilor privind problema siguranţei alimentare şi risipei alimentare în ţara noastră.

În cadrul activităţii curente dr. Carmen Donici a făcut referiri şi la Ziua Mondială a Contracepţiei – 15 octombrie. Elevii au fost informaţi despre bolile cu transmitere sexuală, importanţa folosirii metodelor contraceptive, cunoaşterea tuturor opţiunilor, avantajelor, dezavantajelor, efectelor secundare pentru prevenirea sarcinilor nedorite şi a consecinţelor acestora.

Întreaga activitate s-a bazat pe discuţii libere, exemple din viaţa cotidiană, prezentarea unor materiale power point, vizionarea unor materiale video şi distribuirea de postere.

Organizatorii consideră că este nevoie de campanii de informare, de acţiuni care să dezvolte în rândul elevilor comportamente prosociale referitoare la alimentaţia sănătoasă, limitarea risipei alimentare şi utilizarea metodelor contraceptive.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.