Discriminarea medicilor rezidenţi, o SITUAŢIE INACCEPTABILĂ

Discriminarea medicilor rezidenţi, o SITUAŢIE INACCEPTABILĂ

Medicul Adrian Wiener, senator al USR Arad, a adresat o interpelare ministrului Sănătății, în care ridică problema discriminării medicilor rezidenți care sunt etnici români din afara ţării noastre şi care nu sunt remunerați precum colegii lor români.

Senatorul arădean a prezentat un caz flagrant de discriminare, al unui cetățean rezident pe locurile rezervate de statul român pentru etnicii români din Serbia. Deși a promovat un concurs, obținând punctajul necesar pentru alegerea specializării dorite în condiții similare cu ale colegilor români, munca sa nu este salariată, primind o bursă de aproximativ 80 de euro lunar.

„Ceea ce am constatat, reprezintă un caz clasic de discriminare. Un medic prestează aceeași activitate, are aceeași calificare precum colegii săi români însă o face aproape gratuit, fiind nevoit să se întrețină cu ajutorul familiei sale, care îi asigură cele necesare traiului zilnic. Asta în condițiile în care în România se înregistrează o lipsă acută de medici, foarte mulți fiind plecați peste hotare. Vorbim de etnici români, care au absolvit facultăți de medicină din România, au accesat posturile de rezidenți prin concurs și nu sunt plătiți pentru munca depusă. În loc să le creeze condiții pentru a rămâne și a practica medicina aici, statul român îi discriminează și îi exploatează, proliferând astfel o formă de sclavie a secolului XXI. Din păcate, răspunsul primit de la minister nu prevede și o soluție pentru aceste situații inacceptabile. Voi continua să fac presiuni, pentru ca cei responsabili să își asume măsuri concrete prin care să fie remediată această inechitate”, a declarat senatorul Adrian Wiener.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.