Campanie împotriva evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit: Aproape 3.000 de amenzi şi 22 de dosare penale!

Campanie împotriva evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit: Aproape 3.000 de amenzi şi 22 de dosare penale!

Poliţiştii arădeni au efectuat, de la începutul lunii şi până în prezent, în cadrul acţiunilor pentru combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit 630 de controale la societăţi comerciale şi au verificat 2.300 de autovehicule care transportau mărfuri.
Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 2.800 de sancţiuni contravenţionale şi au întocmit 22 de dosare penale, 11 pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi 11 pentru alte infracţiuni.
„În cadrul acestor dosare sunt cercetate 47 de persoane bănuite că au săvârşit infracţiuni în acest domeniu, valoarea prejudiciului estimat că a fost creat fiind 344.000 de lei. De asemenea, în perioada derulării acţiunii au fost reţinute în vederea confiscării 11.200 kilograme de carne şi produse din carne, 22.000 de kilograme de legume şi fructe, mii de fire de flori, 100 de kilograme de brânzeturi, sute de produse de panificaţie, 10.000 de ţigări, dulciuri, cafea şi alcool”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Campania împotriva evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit a fost demarată din dispoziţia şefului Poliţiei Române, la nivel naţional, începând cu 1 aprilie.
Tot în cadrul acţiunilor ce vizează combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit, poliţiştii arădeni au depistat, miercuri, două transporturi ilegale. Oamenii legii au confiscat aproape 21.000 de kilograme de mere, 300 de kilograme de legume şi 1.200 de kilograme de carne de pui, ce erau transportate cu două automarfare.
În ambele situaţii, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 de lei iar mărfurile în valoare de aproape 62.000 de lei  au fost confiscate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.