Înscrieri până pe 15 aprilie pentru preşedinţii sau locţiitorii secţiilor de votare

Înscrieri până pe 15 aprilie pentru preşedinţii sau locţiitorii secţiilor de votare

Persoanele care doresc să se înscrie pentru funcţiile de preşedinţi sau locţiitori ai birourilor electorale, din cadrul secţiilor de votare ce vor fi amenajate cu ocazia alegerilor din 25 mai pentru desemnarea reprezentanţilor din România în Parlamentul European, o mai pot face la Instituţia Prefectului până pe data de 15 aprilie.
Persoanele cu studii juridice care doresc să activeze ca preşedinţi sau locţiitori se pot înscrie la Biroul de Control şi Management Instituţional (Compartimentul de Relaţii Publice)  până pe data de 15 aprilie. Dacă numărul juriştilor este insuficient pentru completarea listei de propuneri pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiei de votare din judeţul Arad, Prefectul poate propune pe listă alte persoane care se bucură de o reputaţie bună în localitate. Şi pentru aceste persoane, înscrierile se vor face la acelaşi Birou din cadrul Instituţiei Prefectului, până la aceeaşi dată – 15 aprilie 2014 inclusiv. Pentru ambele liste va trebui obţinut ulterior un aviz din partea Autorităţii Electorale Permanente.
Condiţiile de înscriere pentru toate tipurile de persoane (jurişti sau alte persoane) sunt: completarea unei cereri tip, a unei declaraţii pe proprie răspundere privind nonapartenenţa politică (inclusiv nonapartenenţa în organizaţii ale minorităţilor naţionale care participă la alegeri) şi absenţa relaţiilor de rudenie până la gradul IV inclusiv cu vreunul dintre candidaţi (cererea şi declaraţia sunt disponibile şi la adresa www.prefecturaarad.ro), o copie a actelor de studii (superioare/medii), a cărţii de identitate şi, după caz, o copie a certificatului de căsătorie dacă numele de pe diploma de studii diferă de cel din cartea de identitate. Cei înscrişi vor mai trebui să menţioneze în declaraţia pe proprie răspundere că nu au suferit nicio condamnare penală, că nu se află în curs de judecată sau urmărire penală şi că nu au  desfăşurat activităţi de poliţie politică – aşa cum sunt definite de lege.
Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi până cel târziu pe data de 15 mai. Conform art. 9, alin. 5 din H.G.R. 103/2014 indemnizaţia preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare va fi de 85 lei pe zi, dar nu mai mult de cinci zile. Înscrierile se mai pot face în zilele de joi 10 aprilie (până la ora 16.30), vineri 11 aprilie (între orele 8.30-14.00), luni 14 aprilie şi marţi 15 aprilie (în ambele zile între orele 8.30-16.30).

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.