Campanie împotriva traficului de persoane, la Lipova (GALERIE FOTO)

Campanie împotriva traficului de persoane, la Lipova (GALERIE FOTO)

Fundația Pro Prietenia Arad în parteneriat cu Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane au început joi implementarea campaniei „Together against human trafficking” în Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova, judeţul Arad. Evenimentul este realizat şi cu ajutorul voluntarilor străini din cadrul proiectelor „Empower your EU Citizenship” și „Unity in Diversity” realizate de fundaţie.

Conform statisticilor Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, zonele rurale prezintă un procent ridicat de victime ale traficului de persoane, din cauza accesului mai scăzut la informație și a vulnerabilității ridicate în acceptarea diferitelor oferte de muncă în străinătate, fără o cercetare prealabilă. Elevii și studenții fac parte din aceste grupuri vulnerabile din cauza lipsei de experiență, a naivității dar și a eforturilor depuse pentru găsirea unui loc de muncă.

„Întrucât România este situată în topul ţărilor sursă privind traficul de persoane în Europa, înregistrând un numar de peste 1000 de victime (femei, bărbaţi şi copii) pentru anul 2013 şi dat fiind faptul că Arad opucă un loc fruntaş în clasamentul judeţelor sursă din Romania, Fundaţia Pro Prietenia Arad în parteneriat cu ANITP – Centrul Regional Timişoara, a decis să continue demersul, început anul acesta, în sensul organizării şi implementării campaniilor de prevenire şi informare a traficului de persoane”, a declarat Adina Moisa, director al Departamentului Juridic al Fundaţia Pro Prietenia.

Campania este pregătită de voluntarii străini care, sosiți în Arad prin Serviciul European de Voluntariat (program finanțat de Comisia Europeană), desfășoară activități ce încurajează multiculturalitatea şi toleranța în rândul cetăţenilor și care doresc, totodată, să contribuie la educarea tinerilor din comunitatea arădeană.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.