Claudiu Cristea, despre referendumul propus de Falcă în privinţa Cetăţii: „Micul tiran de provincie vrea referendumul său”

Claudiu Cristea, despre referendumul propus de Falcă în privinţa Cetăţii: „Micul tiran de provincie vrea referendumul său”

Claudiu Cristea, fondator al asociaţiei Mişcarea Arădeană, critică populismul lui Gheorghe Falcă, primarului Aradului, legat de propunerea acestuia din urmă de organizare a unui referendum în ceea ce priveşte Cetatea Aradului.

„Vrei calule ovăz? Cam așa ar suna și întrebarea referendumului propus de primarul Falcă privind Cetatea Aradului. Mă întreb oare cât timp acest individ, acompaniat de corul său de slugoi, continuă să ne ia de proști? Oare cât timp se mai poate baza pe toleranța, înțelegerea sau blazarea (?) arădenilor?”, întreabă, încă de la început, Claudiu Cristea într-o postare pe Facebook.

Şi continuă: „Am deja emoții. Oare care va fi răspunsul arădenilor? Vor fi oare de acord să „primească” Cetatea? Ha, ha, ha, cât suntem de proști – nu-i așa dom’le primar? Niște fraieri!”

Claudiu Cristea continuă pe un ton plin de reproş criticile la adresa primarului Gheorghe Falcă: „Nu e foarte clar că arădenii nu pot determina printr-un referendum soarta juridică a Cetății? Cum să faci referendum local, în Arad, într-o problemă în care e implicată o autoritate centrală (Ministerul Apărării)? De ce nu un referendum local cu întrebarea: «Sunteți de acord cu mutarea capitalei României la Arad?». Oare de ce nu a inițiat dl. Falcă un referendum pe vremea guvernului Boc sau Ungureanu?”

Liderul Mişcării Arădene are şi o explicaţie în ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Falcă: „Urmându-și modelul inspirațional de la Cotroceni, micul tiran de provincie vrea referendumul său. De ce nu ar sufla și el din toți plămânii în trompeta populismului? Acum să nu se înțeleagă că e de tolerat ce face guvernul. Nu. E același incasabil sistem ticăloșit lăsat moștenire și perpetuat de FSN-ul domnului Falcă. Un sistem care permite unui trepăduș politic local să-și facă capital politic atât în opoziție cât și la putere. Când e la putere baronul local e omul bun care merge prin ministere și «rezolvă probleme» pentru Arad. Atunci sistemul clientelar e bun pentru Arad. «Votați PDL ca să aduc bani la Arad». Când trece în opoziție același sistem clientelar devine vrednic de oprobiul public. «Suntem pedepsiți că am votat PDL». Dar e bun sistemul și în opoziție. Se pot organiza proteste, se pot iniția referendumuri fără de obiect. Ce de beneficii!”

 

Foto: miscarea-aradeana.ro

  1. dl. Cristea sunt perfect de acord cu dumneavoastra dar din pacate trebuie sa-l mai suportam doi ani

    Raspunde
  2. ce mentalitate ; lege patrie si onoare ;adica demolare

    Raspunde
  3. Eternule „cantidat” , doar TU esti „dastept” si ARADENII prosti ?!!! Esti si vei ramane un biet aspirant la statutul de POLITRUC !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.