Când SCĂPĂM de ȚÂNȚARI și de ȘOBOLANI în Arad. Anunțul Primăriei

Când SCĂPĂM de ȚÂNȚARI și de ȘOBOLANI în Arad. Anunțul Primăriei

Administrația locală demarează o nouă acţiune de dezinsecţie şi o primă acțiune de deratizare din acest an în municipiul Arad, anunță Primăria.

Tratamentul de dezinsecţie se va aplica în perioada 13 – 14 iulie 2020, între orele 22 și 6, iar cel de deratizare, în aceleași zile, dar între orele 10 și 17. Ambele tratamente se vor aplica în funcţie de condiţiile meteorologice.

Substanţa folosită în acţiunea de dezinsecţie este EXIT 100 EC –insecticid lichid concentrat, cu spectru larg de acţiune, destinat combaterii insectelor zburătoare (ţânţari –Culex Pipiens, Aedes, Albopictus; muşte –Musca Domestică) şi târâtoarelor (gândaci de bucătărie –Blatella germanica, Blatta Orientalis).

În cazul deratizării, produsul biocid utilizat este VARAT BLOCK.

Ambele produse sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.

„Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.