Tot ce trebuie SĂ ŞTIŢI despre eliberarea BILETELOR DE TRATAMENT pe anul 2020

Tot ce trebuie SĂ ŞTIŢI despre eliberarea BILETELOR DE TRATAMENT pe anul 2020

Pentru anul 2020, Casei Judeţene de Pensii Arad i-au fost repartizate, până în prezent, un număr de 3.364  bilete de tratament.

Din numărul total, 1.417 bilete sunt pentru staţiunile în care Casa Naţională de Pensii are baze proprii de tratament, împărţite în 19 serii, în perioada 17.02.2020 – 06.12.2020, (ultima serie având începerea sejurului în data de 06.12.2020). Durata unei sejur este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.

Ponderea biletelor de tratament alocate judeţului nostru o reprezintă staţiunile care tratează afecţiuni ca:

reumatism-cai respiratorii: 1.764 bilete;

nevroza astenica: 1.073 bilete;

digestiv: 250 bilete;

cardio-vascular: 277 bilete.

Biletele de tratament balnear vor fi repartizate/alocate la complexele administrate de Societatea TBRCM SA la care CNPP este acţionar unic. In completare, după epuizarea acestora,se vor repartiza/aloca  bilete si la  celelalte unităţi de tratament balnear, cu care CNPP are încheiate contracte.

Cele mai multe bilete de tratament s-au primit în staţiunile din judeţul Arad şi împrejurimi,precum si in staţiunile in care CNPP are baza proprii de tratament ,respectiv:

Moneasa    -1.424 locuri;

1 Mai          –  169  locuri;

Buziaş          –166  locuri;

Geoagiu      – 130 locuri

Felix              -431 locuri;

Herculane     -297 locuri

In anul 2020, biletele de tratament balnear se repartizează pe baza Criteriilor stabilite de CNPP Bucureşti prin Ordinul Preşedintelui CNPP  nr.347 din 05.02.2020.

În acest sens, prin Casa Judeţeana de Pensii Arad se vor repartiza bilete de tratament pensionarilor şi asiguraţilor sistemului public de pensii precum şi beneficiarilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear gratuit si  care au domiciliul sau reşedinţa în judeţul Arad. 80% din numărul total de bilete se vor repartiza pensionarilor, iar 20% salariaţilor

Obţinerea biletelor de tratament se face pe baza de cerere – Model de formular aprobat de CNPP. Cererile pot fi transmise prin posta, fax, e-mail sau se pot depune la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad. La depunerea cererii pensionarii NU mai sunt obligaţi sa anexeze copia actului de identitate si a cuponului de pensie. Cererea poate fi depusa cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicita biletul, prin cerere solicitantul putând opta pentru cel mult 3 staţiuni.

IMPORTANT:

Pentru a evita aglomeraţia la sediul Casei Judeţene de Pensii  ARAD se recomanda transmiterea cererilor prin e-mail, fax sau posta.

Potrivit art.216 alin2 din HG nr.438/2020,serviciile medicale se acorda fără a mai fi necesara prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Dat fiind cele menţionate , pana la 30 septembrie 2020, beneficiarii de bilete de tratament se pot prezenta in staţiune fără recomandare medicala, iar la Casa de pensii NU este necesara prezentarea copiei după actul medical.

Potrivit Ordinului Ministerului Sănătăţii nr.1078/2020 privind masurile necesare a fi implementate in cadrul unităţilor care desfăşoară activităţi de tratament balnear, pentru combaterea si prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19, persoanele cărora le-au fost repartizate bilete de tratament, au obligaţia de a se adresa unitarilor balneare prin e-mail sau telefonic, înainte de a pleca in staţiune, in vederea obţinerii unei programări sau a oricăror alte informaţii necesare cu privire la regulile de distanţare sociala, siguranţa si igiena ce trebuie respectate in cadrul procedurilor de tratament balnear.

Listele cu cererile aprobate vor fi afişate la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad şi pe pagina de internet a Casei Judeţene de Pensii Arad cu cel puţin 14 de zile anterioare primei zile de începere a fiecărei serii.

Totodată, Casa Judeţeana de Pensii Arad va comunica beneficiarilor ale căror cereri au fost aprobate, date privind biletul repartizat, data la care au fost programaţi pentru ridicarea biletului, alte informaţii de interes. Înştiinţarea se va face prin posta, fax, e-mail, telefonic, în funcţie de opţiunea trecuta pe cerere.

În situaţia în care persoana căreia i-a fost aprobata cererea nu s-a prezentat la Casa Judeţeana de Pensii Arad pentru ridicarea biletului de tratament şi nu a anunţat în prealabil despre acest fapt cel puţin cu 7 zile înainte de începerea seriei, Casa Judeţeana de Pensii Arad va considera biletul disponibil, repartizându-l altui solicitant

Biletele de tratament se eliberează gratuit sau cu suportarea unei contribuţii individuale. Valoarea integrala a unui bilet de tratament variază în funcţie de gradul de confort, fiind cuprinsa 1.416-1.879 lei.

În anul 2020, Casei Judeţene de Pensii ARAD i-au fost repartizate 402 bilete gratuite.

În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament aceluiaşi beneficiar, indiferent daca este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

Criteriile de eliberare a biletelor de tratament sunt publicate pe site-ul Casei Judeţene de Pensii Arad şi pe cel al CNPP Bucureşti.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad din str. Voluntarilor, nr. 2/A, camera 2, la telefon 0257 281 345, interior 102.

Cererile se pot depune prin posta la adresa de mai sus, prin fax la nr. 0257.214.061, e-mail: pensii.arad@cnpp.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.