CÂND TE IA GURA PE DINAINTE

CÂND TE IA GURA PE DINAINTE

Pentru mulți dintre noi, evenimentele de pe 6 ianuarie din America ne-au dat peste cap teoriile despre democrație consolidată.

Foarte mulți și-au format ideile în funcție de ceea ce au prezentat televiziunile americane, cele direct interesate de subiect. Multe imagini însă au fost preluate de pe rețele de socializare, astfel încât noi să fim ajutați în a aprecia cât mai corect ceea ce s-a întâmplat acolo. S-au grăbit mulți să se autopronunțe cu privire la implicare „vinovată” a lui Trump în escladarea violențelor din interiorul clădirii unde Senatul avea treaba lui. Pentru că au zis cei de la CNN că Trump e vinovat, asta ar și însemna că e adevărat.

În ceea ce mă privește îmi permit să nu cred că Trump are vreo vină în ceea ce a fost acolo. Ba, din contră, aș spune că el n-are nici un fel de legătură. Asta pentru că noi am văzut deja mult prea multe făcături de proteste cu deturnare de țintă. În unele imagini se auzea foarte clar că printre cei ce intrau în clădire se aflau oameni cu misiune de distrugere, gen ANTIFA, recunoscuți de ceilalți participanți la proteste. În acest caz, sigur cercetat de cei de acolo, de ce ar sta în picioare o acuzație împotriva lui Trump? A cerut el oamenilor să intre în clădire? Dacă ar fi făcut-o ar fi trebuit să aibă un scop. Care ar fi fost acela? Pentru mine a fost foarte clar faptul că oponenții lui Trump (cei care l-au făcut la voturi) fac tot ce știu ei pentru a-l da deoparte și acum pentru a-l demitiza în fața americanilor. Care l-au votat masiv.

Așa că, sfatul meu pentru toți cei care l-au „gratulat” pe Trump cu formule antidemocratice este să rămână la ceea ce se pricep și să aștepte în tăcere răspunsul definitiv pe care președintele Trump îl va da curând. Pentru că, în ciuda faptului că el a renunțat la demersurile din justiție ce vizau fraudele masive la vot, acum situația e mult mai aprinsă. Din cauza asta, democraților le e teamă și încearcă o debarcare anticipată a lui Trump. Nu vor reuși. În schimb, e foarte posibil ca ei să ajungă în fața unor judecători pentru a da socoteală cu privire la 6 ianuarie 2021. Vom vedea. Tranziția poate fi una corespunzătoare și între cele două mandat ale lui Trump.

  1. Asta e jurnalist sau propagandist conspirationist Qanon. TOT CE SPUNE se poate rezuma in „Mananca rahat”, vb numai aberatii. La astfel de articole trebuie preciizat ca este um artivol de opinie nu jjurnalism si as completa si cu verificarea celor publime. Ar trebui avertizti oamenii ca citesc tampenii

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.