CANICULA revine. Cum se anunță acest sfârșit de săptămână!

CANICULA revine. Cum se anunță acest sfârșit de săptămână!

Meteorologii au emis două avertizări de tip cod galben de caniculă, valabile în partea de vest şi sud-vest a ţării, sâmbătă, şi în toată ţara, duminică şi luni.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cursul zilei de sâmbătă, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Olteniei şi sud-vestul Munteniei unde se vor înregistra temperaturi de 36-38 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi.

Se anunţă valori de 33 de grade la Arad, 34-35 de grade la Timişoara, la Satu Mare 31 de grade, la Cluj Napoca 31 de grade, la Craiova 35-36 de grade, la Braşov 30 de grade, la Giurgiu 35 de grade, la Constanța 32 de grade, la Galaţi 34 de grade, iar la Iaşi vor fi 31 de grade.

Cei care pleacă la mare zilele acestea vor avea parte de soare. Temperatura va urca la 32 de grade, iar vântul va sufla moderat.

Sâmbătă vom avea parte de soare dogoritor şi caniculă, iar ploi se vor înregistra doar izolat, spre seară, la munte. Temperaturile ajung până la 38 de grade în Banat și Oltenia.

Duminică şi luni, valul de căldură se va extinde şi va cuprinde toată ţara. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35-36 de grade şi local se vor atinge 37-38 de grade. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a teritoriului.

Potrivit prognozei meteorologilor pentru a doua jumătate a lunii iulie, după perioada de caniculă din weekend urmează o zi cu probabilitate mai mare de averse, marţi, însă, canicula se va reinstala în cea mai mare parte a teritoriului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.