Capriciile TOAMNEI: De la 5 la 22 de grade! PROGNOZA PE TREI ZILE

Capriciile TOAMNEI: De la 5 la 22 de grade! PROGNOZA PE TREI ZILE

Temperaturile o iau razna în perioada imediat următoare. Astfel, după un interval de timp rece și ploios, cu intensificări ale vântului, temperaturile cresc brusc și anormal pentru această perioadă. Potrivit meteorologilor, vor fi și 22 de grade!

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra astăzi între 11 și 12 grade în Maramureş, Crişana şi estul Transilvaniei și 21 – 22 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

Va ploua în general slab pe arii locale în vestul, centrul şi nordul țării.

Vremea se răceşte în vest şi nord-vest: La amiază vor fi valori termice apropiate de cele normale, între 12 şi 14 grade. Totuși, în sudul Transilvaniei vor fi 15 – 16 grade, la Alba Iulia, Sibiu, Brașov.
În Oltenia vor fi 17 – 18 grade la amiază iar în Muntenia între 19 şi 22 de grade. În Dobrogea va fi soare și 20 de grade în termometre.

Și în Moldova, vreme va fi în general frumoasă, cu temperaturi de 20 de grade la Galați, 18 la Bacău, 20 la Iași și 14 la Suceava.

Marți

Procesul de răcire a vremii se va extinde în toată ţara, iar în sud, în centru şi în est va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, mai ridicate în extremitatea de sud-est, spre 18 grade. Va ploua în cea mai mare parte a ţării; ploile vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ în jumătatea de sud-est, unde local se vor cumula peste 20 – 25 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile sud-estice şi la munte.

Miercuri

Temperatura va continua să scadă în majoritatea regiunilor, vremea devenind rece pentru această dată, cu maxime termice între 3 şi 11 grade. Excepţie va face Dobrogea şi sud-estul Munteniei, unde temperatura se va menţine peste mediile multianuale ale perioadei, până la 17 – 18 grade în sudul litoralului. Va ploua în cea mai mare parte a ţării.

În toată această perioadă, în zona montană pot va cădea lapoviță și ninsoare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.