Carambol pe Autostrada A1. Trafic blocat între Arad și Timișoara

Carambol pe Autostrada A1. Trafic blocat între Arad și Timișoara

Patru autoturisme au fost implicate într-un accident rutier pe Autostrada A1, traficul rutier fiind blocat.

Incidentul rutier a avut loc în jurul orei 15, la km 531, pe sensul de mers către Nădlac, fiind implicate 4 autoturisme. „Evenimentul rutier este unul fără victime, conducatorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0. În acest moment traficul este blocat pe ambele benzi, se circula pe banda de urgență. Polițiștii Biroului Autostrăzi sunt la fața locului”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Primele cercetări efectuate la fața locului arată că un autoturism ar fi intrat în coliziune cu parapetul median și a rămas imobilizat pe banda a doua, fiind acroșat din spate de alte trei autoturisme.

Se estimează că în aproximativ 30 de minute traficul va fi reluat în condiții normale.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată în permanență condițiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.