Compania de Apă a emis FACTURI ASTRONOMICE pe noiembrie şi COLOSALE pe decembrie şi jumătate din ianuarie

Compania de Apă a emis FACTURI ASTRONOMICE pe noiembrie şi COLOSALE pe decembrie şi jumătate din ianuarie

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad atrage atenţia că, în continuare, Compania de Apă facturează către abonaţi consumuri estimate în loc de consumuri efective rezultate în urma citirii contoarelor.

Aşa s-a ajuns ca valorile facturilor să fie foarte mari, fiind catalogate „astronomice” sau „colosale” de Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

Aspectele, deşi arhicunoscute, au fost dezbătute cu prilejul Adunării Generale a Membrilor ULAL Arad care a avut loc zilele trecute la Consiliul Judeţean Arad.

„În cadrul ședinței, reprezentanții asociațiilor de proprietari au adus și prezentat facturile emise de către CAA pe luna decembrie 2020, cu valori foarte mari, care pe lângă că includ consumuri estimate, în loc de consumuri efective (citite), conțin și o perioadă de facturare de 45 de zile în loc de 30 de zile și o dată de emitere întârziată cu 2 săptămâni, față de intervalul normal de emitere între 1 și 15 a lunii următoare celei pentru care s-a emis factura. Cu alte cuvinte, CAA a încheiat anul 2020 emițând facturi cu sume astronomice pe luna noiembrie și a început anul 2021 emițând facturi cu valori colosale pe luna decembrie plus jumătate din luna ianuarie, pentru niște consumuri de apă rece nerealizate de către asociațiile de proprietari”, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

 

„Din nefericire, pe plan local, în fiecare an ni s-a demonstrat că autoritățile administrației publice nu îndeplinesc cerințele și nevoile comunităților locale și nu apără interesele publice ale cetățenilor, ci permit operatorilor să presteze servicii în defavoarea utilizatorilor, contrar principiilor și obiectivelor unui serviciu comunitar de utilități publice, sub parametrii de eficiență și calitate asumați. Drept urmare, asociațiile de proprietari din Arad au înțeles și au început să se organizeze și să acționeze singure, pe cont propriu, pentru a-și apăra drepturile în relația cu furnizorii/prestatorii de servicii de utilități publice”, a mai spus Dorina Lupşe.

  1. Au fost alegerile. Era nevoie de bani .
    Asa merge de cel putin 20 de ani. Si la restul utilitatilor.

    Raspunde
  2. au umflat factura cu 100m cubi si sa dus omul sa faca reclamatie la sediu si nu a vrut sa iasa nimeni din cladirea gigant ca cica COVID si numai pe telefon se poate; daca nu esti atent esti furat la drumul mare, stau o armata de frecatori de menta in birouri si incaseaza salar pe spinare noastra, nu-i controleaza nimeni pe jegosii astia de la apa?

    Raspunde
  3. Asociațiile de proprietari trebuie să dea compania in judecată și să ceară să se interzică pe viitor asemenea practici plus o suma mare de despagubiri.
    Aradul din pacate e dus in jos, Cei ce au conduso si o conduc nu au nici o viziune, din pacate nu știu nici să copieze ( vezi Oradea ,Cluj )
    Pacatul e al nostru, il facem in ziua de vot.

    Raspunde
  4. […] Compania de Apă a emis FACTURI ASTRONOMICE pe noiembrie şi COLOSALE pe decembrie şi jumătate din… […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.