„Caravana meseriilor” a ajuns la Arad în cadrul unui proiect al ITM. Ce au învățat elevii cu această ocazie (GALERIE FOTO)

„Caravana meseriilor” a ajuns la Arad în cadrul unui proiect al ITM. Ce au învățat elevii cu această ocazie (GALERIE FOTO)

Tot în cadrul proiectului educațional AVE – „Asta Vreau Eu!” desfășurat de ITM Arad, în data de 06.11.2018, începând cu ora 900, la Școala  Gimnazială din comuna Vladimirescu – județul Arad, s-a deplasat așa-numita „Caravană a meseriilor”.

„Caravana meseriilor” este o prezentare itinerantă multimedia adresată elevilor din ciclul gimnazial, bazată pe modele tridimensionale ale diferitelor componente și simulări electronice  interactive ale acțiunii acestora, proiecții video despre activitatea de producție din industria auto.

Cu ocazia acestei prezentări, elevii au primit detalii despre unele din meseriile și tehnologiile specifice industriei existente în țara noastră, pentru fiecare activitate în parte fiind prezentate riscurile specifice privind securitatea și sănătatea la locul de muncă, precum și măsurile de prevenire corespunzătoare. În același timp au fost prezentate exemple de bune practici referitoare la utilizarea echipamentelor și dispozitivelor de protecție.

Copiii prezenţi la eveniment au putut să participe la demonstraţii practice și au urmărit, cu real interes, aplicaţiile multimedia prezentate. Au venit în contact cu elemente şi echipamente specifice unor meserii de viitor (spre exemplu în industria auto), caravana prezentând, printre altele, un robot simplu de programat, un simulator de sudură de ultimă generaţie care funcţionează pe bază de realitate augmentată, un stand multimedia de experimentare în electrotehnică sau un stand de montaj mecanic.

Ca urmare a derulării proiectului educational AVE- „Asta Vreau Eu!” desfășurat de ITM Arad, elevii participanţi in proiect îşi vor dezvolta abilităţile decizionale cu privire la propriul traseu şcolar şi profesional, crescând nivelul de conştientizare în legătură cu resursele personale şi modul în care acestea pot fi valorificate din punct de vedere profesional. De asemenea, beneficiarii direcţi, elevii şi beneficiarii indirecţi, părinţii vor fi mai informaţi în legătură cu oportunităţile de continuare a studiilor gimnaziale, prin trasee de şcolarizare adaptate nevoilor şi corelate cu domeniile lor de interes.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.