„Caravana sănătății” – un proiect al UVVG Arad

„Caravana sănătății” – un proiect al UVVG Arad

Din dorința de a fi aproape de oameni, având experiența anilor și campaniilor trecute, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) Arad, împreună cu membrii Asociației „Cetatea Voluntarilor”, a demarat campania „Caravana sănătății”.

Sub coordonarea dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad, a dr. Simona Dumitra și a dr. Alciona Sasu, rezidenții secțiilor de hematologie și pediatrie vor acorda consultații specializate gratuite persoanelor în vârstă, copiilor și celor din medii defavorizate, din tot județul Arad.

Acest proiect este susținut de Consiliul Județean Arad, Arhiepiscopia Aradului, Colegiul Medicilor Arad, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali Arad, D.S.P. Arad și I.S.U. Arad și de companiile Sun Wave Pharma și SECOM.

Prima oprire a fost în localitatea Săvârșin, unde, în ziua de 4 martie, caravana și-a desfășurat activitățile în cabinetul de medicină din comună. Medicii și rezidenții au oferit consultații de specialitate în medicină internă, hematologie și pediatrie. Celor aproximativ 130 de pacienți, de toate vârstele, le-a fost măsurată tensiunea arterială, au beneficiat de ecografie abdominală, spirometrie, recomandări de analize și indicații terapeutice.

Consultațiile s-au derulat pe parcursul a mai bine de 8 ore, în baza programărilor prealabile. Bunul mers al acțiunii s-a datorat și doctorului Maria Vidican și preotului din Săvârșin, Călin Mădăluță și primarului Ioan Vodicean.

„Împreună cu colegii mei, de la UVVG Arad, am demarat proiectul «Caravana sănătății», oferind consultații gratuite pentru copii și adulți, cu prima oprire la Săvârșin. Bunul Dumnezeu să ne ajute, la început de post, să ducem acest proiect la bun sfârșit. Mulțumim tuturor partenerilor pentru sprijin. Să fie un început binecuvântat!”, a declarat dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

Video : https://fb.watch/j3iLhjyJSn/?mibextid=2Rb1fB

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.