Conducerea „Bătrânei Doamne” AGITĂ APELE înainte de UTA – FCSB. Replica suporterilor

Conducerea „Bătrânei Doamne” AGITĂ APELE înainte de UTA – FCSB. Replica suporterilor

Conducerea clubului UTA a transmis un comunicat în care critică greșelile de arbitraj în urma căreia echipa din Arad a fost clar dezavantajată și a pierdut puncte prețioase în clasament. În plus, Alexandru Meszar, șeful clubului arădean, a declarat că suporterii îi cer să mute echipa în campionatul Ungariei.

Primesc zeci de mesaje în timpul fiecărui meci, după meci, să ne înscriem în campionatul Ungariei, că așa nu se mai poate. Ni se cere să ne dezafiliem, chiar și azi dimineață am primit un astfel de mesaj, să facem și noi ca și cei de la cum joacă cei de la hochei. Bineînțeles că astea sunt fabulații, UTA este totuși o fostă campioană a României, dar e clar că avem o responsabilitate foarte mare față de acest public minunat, care suferă după fiecare meci. Nu avem ce să spunem, nu avem arme decât să facem un memoriu pe care nu-l citește nimeni, facem și un comunicat și rămânem cu ele”, a declarat Alexandru Maeszar.

Iată și comunicatul clubului, însoțit de un video cu faze controversate:

Suntem una dintre echipele cu o tradiție importantă în fotbalul românesc având, în consecință, obligația intrinsecă de a proteja această moștenire, intervenim astăzi, semnalând maniera eronată de arbitraj, repetată împotriva echipei noastre in mod ostentativ, ignorându-se realitățile evidente, dar și baza profesionalismului în sport, echidistanța deontologică.

Nu știm dacă este o problemă de vocație sau doar o lipsă de competențe tehnice necesare prestării acestei profesii(deși constatăm că există multe echipe, prea multe, care sunt dezavantajate de decizii greșite, în cadrul ultimelor etape), dar din păcate trebuie să intervenim și noi, trăgând un semnal de alarmă față de nivelul etalat, vis-a-vis de maniera terifiantă în care se interpretează aceleași faze, diferind însă, în funcție de arbitri și echipe, de nonșalanța cu care se ignoră recomandările venite de la colegii din camera VAR, dar și de lipsa consecvenței acestora în observarea și semnalarea(!) deciziilor corecte, evidente. Avem tehnologia VAR, cu toate acestea suma greselilor într-un meci de fotbal a devenit inadmisibilă, imposibil de acceptat. Aceste situații trebuie să înceteze.

În acest context, reamintim că efectul deciziilor greșite care se iau pe parcursul unui joc nu se răsfrâng doar asupra unor statistici(cifre), ci și asupra mai multor destine umane, suporteri, jucători, antrenori și conducători de club, alterând aproape ireversibil, pe termen mediu si lung nivelul competiției, dar mai ales, credibilitatea acestui fenomen.

Greșeli evidente ale arbitrilor doar în anul 2023:

FC U Craiova 1948 – UTA (etapa 22, din 22.01.2023): 
Minutul 22, gol Baetan – poziție suspectă de offside.

Chindia Târgoviște – UTA (etapa 24, din 03.02.2023):
Minutul 45, gol anulat Milosevic pentru fault în atac;
Minutul 49, penalty neacordat Milosevic.

CFR Cluj – UTA (etapa 28, din 02.03.2023):
Minutul 24, penalty acordat pentru CFR;
Minutul 72, intrare de cartonaș roșu Deac;
Minutul 86, penalty neacordat UTA.

Menționăm faptul că nu am beneficiat de asistența sistemului VAR în două meciuri (FC U Craiova 1948-UTA, etapa 22, din 22.01.2023 și Chindia Târgoviște-UTA, etapa 24, din 03.02.2023).

Declarația lui Alexandru Meszar legată de cererea suporterilor de a muta echipa în Ungaria a primit o replică din partea Suporter Club UTA, pe care o redăm în cele de mai jos:

Asociația Suporter Club UTA (SCU) respinge vehement afirmațiile deplasate ale domnului Alexandru Meszar, potrivit cărora fanii îi cer acestuia să dezafilieze echipa de la Federația Română de Fotbal și să o mute în campionatul maghiar.

Astfel, constatăm că ne aflăm în fața unui nou derapaj al celui care conduce UTA, fără a avea vreo funcție oficială în cadrul clubului. Da, suntem de acord cu ideea că UTA a fost dezavantajată destul de clar la anumite partide, chiar destul de grav la partida de la Cluj, însă în același timp trebuie să vedem și dincolo de „perdeaua de fum” lansată de Alexandru Meszar. Nu putem și nu trebuie să trecem cu vederea faptul că UTA se află în acest impas, stagnând de luni de zile pe o poziție direct retrogradabilă, tocmai din cauza deciziilor proaste luate de conducere, adică de Alexandru Meszar. Este greșit să punem situația clubului exclusiv pe seama arbitrajelor, când vedem cu toții că principalele cauze sunt legate de incompetență. De fapt, exact asta se încearcă acum, mutarea atenției de la problemele mult mai grave ce se petrec în interiorul clubului.

O problemă cel puțin la fel de gravă o reprezintă însăși declarația lui Alexandru Meszar, potrivit căreia suporterii îi cer să înscrie echipa în campionatul Ungariei. Din capul locului spunem că, atât timp cât Suporter Club UTA este „paznicul” moștenirii lăsate de Baronul Francisc Neuman, acest lucru nu se va întâmpla. Mai mult decât atât, putem afirma cu certitudine că suporterii nu i-au cerut niciodată lui Alexandru Meszar astfel de lucruri. Totodată, este cel puțin dubios cum acesta afirmă că pleacă urechea la doleanțele suporterilor, câtă vreme marea majoritate a celor prezenți pe stadion și nu numai, îi cerem de aproape zece luni de zile să plece, dar acesta „nu aude”.

În altă ordine de idei, în contextul acestor declarații cel puțin „nefericite”, dar și în contextul în care fotbalul în sine este umbrit pe alocuri de conflicte rasiste și/sau xenofobe, nu era și nu este nevoie de astfel de declarații. Cu atât mai mult, cu cât, la Arad, n-au existat niciodată probleme între suporteri, indiferent de etnia lor, iar o astfel de declarație riscă întocmai să creeze astfel de disensiuni.

UTA este și va fi mereu a arădenilor, a suporterilor, nu a unor grupuri de interese!

UTA este campioana României în șase rânduri, câștigătoare de două ori a Cupei României și va activa mereu în fotbalul românesc!

Pentru noi doar UTA contează!

UTA liberă!

Suporter Club UTA

  1. Un gunoi veritabil acest infractor de drept comun ,fara nici o functie oficiala in organigrama clubului UTA si nici in statul de functii al clubului.Un pungas si profitor pe seama legislatiei in vigoare.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.