Care este poziția Primăriei cu privire la SCANDALUL iscat pe tema semnăturilor pentru Campania #FărăPenali

Care este poziția Primăriei cu privire la SCANDALUL iscat pe tema semnăturilor pentru Campania #FărăPenali

Primăria municipiului Arad încheie azi procedura de validare  a semnăturilor pentru inițiativa cetățenească „Fără Penali în Funcții Publice”.

La sfârşitul lunii august, Primăria municipiului Arad a primit de la reprezentanţii USR Arad un număr de 62 de dosare, totalizând peste 20.000 de semnături. Toate aceste semnături au fost verificate de un anumit număr de împuterniciţi ai primarului care au parole de acces în baza de date naţională. Este şi motivul pentru care nu a putut fi angrenat un număr mai mare de funcţionari, astfel încât verificarea datelor să se realizeze într-un interval de timp mai scurt. Procedura la nivelul Primăriei Municipiului Arad se încheia azi, urmând ca reprezentanţii USR Arad să fie invitaţi să-şi preia dosarele cu semnături, spun reprezentanții municipalității.

Ei țin să sublinieze faptul că nici Primăria municipiului Arad, nici primarul Gheorghe Falcă nu au avut niciun moment intenţia de a bloca iniţiativa cetăţenească „Fără Penali”.

„Aşa cum ştiti am semnat pentru această iniţiativă cetăţenească, mai mult de atât împreună cu colegii din PNL Arad am strâns semnături, iar la nivel naţional, Partidul Naţional Liberal sprijină această iniţiativă şi aşteptăm toate documentele în Parlamentul României. Regretul meu este că cei de la USR folosesc un astfel de moment fără să respecte ceea ce înseamnă echilibru. Dânşii au adus în două tranşe documentele pentru verificare. Pentru cea de a doua tranşă, azi este ultima zi de verificare din cele 15 prevăzute de lege. Doamna secretară a Primăriei a avut o întâlnire cu reprezentanţii USR Arad cu ocazia căreia li s-a comunicat faptul că în cursul zilei vor primi toate dosarele atestate. Ce s-a întâmplat între momentul de aseară şi cel din cursul acestei dimineţi, când mi s-a cerut demisia, dovedeşte faptul că în spatele iniţiativei cetăţeneşti se ascunde şi un interes politic. Este regretabil că se întâmplă aşa ceva.  Eu sunt alesul ceteţenilor, cu atribuţiuni dincolo de ceea ce înseamnă verificarea unor semnături. Cei care cunosc procedura ştiu, că nu primarul se ocupă de aşa ceva, sunt oameni mandaţi să facă acest lucru. Dacă oamenii ar fi întârziat o zi, vă întreb: un primar trebuia să-şi dea demisia? Până la urmă oamenii au responsabilitatea de a verifica legalitatea acestor documente. Cred că este nevoie de mai multă toleranţă, echilibru pentru a putea  îndeplini obiectivul iniţiativei cetăţeneşti «Fără penali»”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe  Falcă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.