Poziția Primăriei privind situația monumentului Marii Uniri: „Nu există nici un act prin care Ministerul să poată pune condiţii administraţiei locale arădene”

Poziția Primăriei privind situația monumentului Marii Uniri: „Nu există nici un act prin care Ministerul să poată pune condiţii administraţiei locale arădene”

Primăria municipiului Arad informează că, marţi, în data de 10 aprilie, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a avut o întrevedere cu ministrul culturii, George Ivaşcu,  secretarul de stat în Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, arhitectul Gheorghe Pătraşcu şi reprezentanţi ai  Departamentului Juridic din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Edilul a cerut această audienţă ca urmare a solicitării venite din partea ministrului ca până în data de 16 aprilie Primăria Arad să transmită ministerului informații concrete cu privire la lucrările de amenajare a zonei în care va fi amplasat monumentul, precum și planurile detaliate ale lucrărilor, care urmează să fie prezentate sculptorului.

„În cadrul întrevederii pe care am avut-o la Ministerul Culturii, domnul secretar Pugna a recunoscut că şi-a depăşit atribuţiile şi a confirmat că nu există nici o relaţie contractuală între Minister şi Primăria Municipiului Arad pe acest subiect. Mai mult decât atât nu există nici un act prin care Ministerul să poată pune condiţii administraţiei locale arădene. În consecinţă, Ministerul va trebui mai întâi  să treacă de etapa obligatorie de recepţie a componentelor statuii la Arad,  apoi să  monteze monumentul  conform contractului şi  dacă  e necesar, neavând nici o obligaţie contractuală cu nimeni, Primăria va  amenaja zona”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Ministrul Culturii George Ivaşcu a luat decizia ca în cel mai scurt timp să-l contacteze pe artist pentru a-i solicita recepţia lucrării conform contractului, anunță municipalitatea.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.