„Cariera – Alegerea mea sau a altora?”: Webinar organizat de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UVVG Arad

„Cariera – Alegerea mea sau a altora?”: Webinar organizat de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UVVG Arad

Universitate comunitară, în permanent contact cu arădenii, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este într-o permanentă căutare de a răspunde nevoilor de orientare profesională, adaptându-se în această perioadă grea, influenţată de pandemia de COVID-19.

La iniţiativa rectorului, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UVVG Arad a organizat webinarul: „Cariera – Alegerea mea sau a altora?”, în cadrul căruia s-au evidenţiat paşii pe care o persoană ar putea să-i urmeze în vederea orientării sale în carieră, în momentul în care apelează la şedinţele de consiliere în carieră. Invitat special, lect. univ. dr. Gabriel Balaci, a explicat conceptul de autocunoaştere, scoţând în evidenţă importanţa autonomiei personale, împreună cu îndrumări în ceea ce priveşte procesul de autocunoaştere.

În cadrul webinarului, susţinut de către lect. univ. dr. Radiana Marcu şi psihologul Mihaela Salomie, participanţii – elevi din clasele terminale şi studenţi – au aflat ce înseamnă Autonomia Personală şi importanţa ei în procesul de orientare vocaţională. Acestora li s-au prezentat teste psihoaptitudinale şi li s-a oferit oportunitatea de a participa la şedinţele de consiliere în carieră în vederea autocunoaşterii, descoperirii potenţialului propriu şi a carierei compatibile cu setul lor de interese, valori şi aptitudini. Webinarul a cuprins şi o parte practică, participanţii completând un chestionar de Autonomie Personală, pentru a afla nivelul la care se situează.

„Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră al universităţii noastre completează oferta de servicii pentru comunitatea arădeană. În continuare răspundem nevoilor de consiliere, orientare profesională, dezvoltare personală şi optimizarea învăţării, prin organizarea de seminarii şi worksop-uri online pentru elevii arădeni din anii terminali, pentru studenţii şi alumni UVVG, precum şi cadrele didactice şi personalul administrativ”, a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.