Carmen Lucuța: „Nu ne putem permite să lăsăm pacientul fără tratamentul necesar pentru a acorda tichetele de vacanță”

Carmen Lucuța: „Nu ne putem permite să lăsăm pacientul fără tratamentul necesar pentru a acorda tichetele de vacanță”

Carmen Lucuța, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a recționat pe tema voucherelor de vacanță.

Aceasta a transmis presei un comunicat pe care îl redăm în cele ce urmează:

Așteptăm rectificarea bugetară a Guvernului României!

Referitor la declarațiile d-lui consilier județean, Marius Sulincean,  în legătură cu neacordarea tichetelor de vacanță salariaților, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ec. Carmen Lucuța face următoarele precizări:

– Guvernul României a emis o ordonanță de urgență care prevede acordarea de tichete de vacanță salariaților din instituțiile publice însă nu s-a asigurat dacă instituțiile au sau nu bani suficienți  pentru a putea susține această cheltuială.

– Necesarul de bani al SCJU Arad, pentru acordarea acestor tichete se ridică la 3 milioane de lei, sumă ce reprezintă  60% din bugetul lunar de cheltuieli de bunuri și servicii al spitalului.

– Acordarea voucherelor din bugetul propriu al spitalului ar duce la deficiențe în ceea ce privește exercitarea actului medical, deoarece veniturile proprii ale spitalului sunt folosite pentru asigurarea cheltuielilor lunare ale instituției, materiale sanitare și medicamente pentru pacienți. Așadar nu ne putem permite să lăsăm pacientul fără tratamentul necesar pentru a acorda tichetele de vacanță.  

– Am avut discuții cu reprezentanții Sindicatului Sanitas care au înțeles situația, și cu care am convenit să așteptăm rectificarea bugetară, ținând cont că termenul de acordare a tichetelor este, conform OUG 46/2017, 30 noiembrie a acestui an.

  1. A se verifica daca in stocul farmaciei la ora asta lipsesc sau nu medicamente pentru pacienti. Asadar nici tichete nu s-au acordat si nici toate medicamentele nu exista !!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.