Cât de mult ajută, de fapt, PURTAREA MĂȘTILOR DE PROTECȚIE, pe timp de PANDEMIE

Cât de mult ajută, de fapt, PURTAREA MĂȘTILOR DE PROTECȚIE, pe timp de PANDEMIE

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie în mai multe orașe, printre care și Aradul. Organizația Mondială a Sănătății transmite însă că aceasta nu este „o soluție miracol” împotriva îmbolnăvirii cu coronavirus.

Autoritățile locale spun că trebuie să purtăm măști de protecție, iar în cazul în care nu găsim, să improvizăm cu o eșarfă, sau alt material textil.

Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele CJA, a anunțat că: Măştile vor fi obligatorii de azi la Arad. Este momentul ca fiecare dintre noi să facă un efort pentru cei dragi, pentru comunitate, pentru persoanele vulnerabile, pentru sănătate. Stă în puterea noastră să încetinim răspândirea Coronavirus. Recomandarea domnului Raed Arafat urmează observaţiile recente ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi cred că trebuie să fim hotărâţi şi organizaţi. Evident, nu toţi arădenii au imediat posibilitatea de a cumpăra măşti de protecţie. Până când vor fi disponibile, pot să folosească măşti impovizate, eşarfe sau alte materiale textile. Este o obligaţie morală a fiecăruia dintre noi care primeşte de azi autoritatea deciziei administrative, prin Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgență. Haideţi să arătăm că ne pasă, că suntem responsabili!.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) informează că purtarea măștilor de protecție nu este soluția universală în lupta împotriva COVID-19 dacă nu este însoțită de respectarea cetățenilor a celorlalte măsuri de distanțare socială, carantinare și izolare luate de guvernele țărilor lumii.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că utilizarea lor la scară largă în rândul populaţiei este justificată numai atunci când există un acces limitat la apă pentru spălarea mâinilor sau când distanţarea fizică este dificilă.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.