CÂT de NESĂNĂTOASE sunt gelurile antibacteriene mai ales în cazul BĂRBAȚILOR!

CÂT de NESĂNĂTOASE sunt gelurile antibacteriene mai ales în cazul BĂRBAȚILOR!

Virusurile pot lovi oricând! Este motivul pentru care atunci când, din diverse motive, nu ne putem spăla temeinic pe mâini, apelăm la gelurile antibacteriene. Acestea sunt, însă, dăunătoare pentru sănătate pe termen lung, spun cercetătorii de la Universitatea Missouri (Statele Unite).

Gelurile antibacteriene favorizează absorbția în piele a bisfenolului A, un element de perturbare endocrină.

Bisfenolul A, considerat perturbator endocrin a fost interzis în toate ambalajele alimentare în Franța începând din acest an. Acest compus organic poate provoca și o degradare a calității, dar și a cantității spermei. Tot el ar fi și cauza unor avorturi sau a unor forme de cancer.

Oamenii de știință americani susțin că gelurile care ar trebui să asigure protecția împotriva bacteriilor poate provoca iritații, alergii, dureri de cap, stări de greață, amețeli și, la copii, ebrietate.

Nu este prima oară când o cercetare atrage atenția asupra efectelor negative ale gelurilor hidroalcoolice. Experții au atras atenția și în trecut că folosirea regulată și prelungită a agenților din acest tip de dezinfectant ar putea duce la o rezistență bacteriană.

Asociația Sănătate-Mediu din Franța, care reunește aproape 2.500 de experți în probleme de sănătate, recomandă încă din 2013 prudență în utilizarea gelurilor antibacteriene, spunând că sunt preferabile apa și săpunul.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.