Ultimele pregătiri pentru festivalul de la Bulci. Vezi cine cântă!

Ultimele pregătiri pentru festivalul de la Bulci. Vezi cine cântă!

Organizatorii evenimentului Maris Fest, programat în zilele de 7 şi 8 august, la Bulci (com. Bata, jud. Arad), au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că s-a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte punerea la punct a ultimelor detalii ale festivalului folk-rock de lângă Castelul Mocioni.

Ca şi noutăţi, lista celor care vor urca pe scenă a fost completată cu Hidro Grup 8, format din veteranii perioadei de evervescenţă pop-rock a Aradului, Vizi Imre, cunoscut publicului larg de la Vocea României – care promite un show de zile mari la Bulci – şi formația rock Fantazia, de la Palatul Copiilor din Arad, care a câștigat recent trofeul Concursului Național de Interpretare vocal-instrumentală „Muzritm”, desfășurat la Vatra Dornei.

Capetele de afiş sunt Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers şi Adrian Ivaniţchi. Alături de ei, pe scena de la Bulci vor mai urca Didina Curea, Cristi Buică, Nelu Pitic, Daniel Julean şi Trupa de Serviciu, Corso, Nova Band, Old Lady’s Band, Felix Alin Bejan, Vasile Gondoci şi Grupul Ama.

De remarcat, că festivalul de la Bulci este făcut cu un buget restrâns, dar cu foarte multă dăruire şi ajutor de la prieteni. „Noi abia avem puţin peste 2000 de euro pentru aceast eveniment, la fel ca şi anul trecut. Prin comparaţie, festivalul folk de la Gărâna a avut anul trecut un buget de 15.000 de euro. Cu toate acestea, noi, câţiva nebuni frumoşi ai Aradului, ne încăpăţânăm să ducem acest festival mai departe”, a subliniat Ionel Costin, unul dintre organizatori.

La rândul său, Ladislau Heleport, viceprimarul comunei Bata, a spus că la Bulci se fac ultimele pregătiri pentru a-i primi pe participanţi. „Locul a fost amenajat şi sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să stea la corturi sau rulote şi să asculte muzică bună. Camparea şi parcarea sunt gratuite, la fel ca şi intrarea la festival”, a declarat Ladislau Heleport.

Festivalul este sprijinit de Consiliul Judeţean Arad, prin Centru Cultural Judeţean, şi Primăria Comunei Bata.

Maris Fest se remarcă prin atmosfera flower-power, specifică anilor 60-70, fiind din acest punct de vedere probabil unic în România. Anul acesta la festival şi-au anunţat prezenţa inclusiv tineri din Franţa, Canada şi chiar Australia.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.