Cât de „RELAXAȚI” vom fi după 15 mai. Starea de alertă vine și cu NOI RESTRICȚII

Cât de „RELAXAȚI” vom fi după 15 mai. Starea de alertă vine și cu NOI RESTRICȚII

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat care sunt principalele măsuri de relaxare ce vor fi aplicate din data de 15 mai. Odată cu acestea însă, se vor impune și noi restricții.

Astfel, cea mai importantă măsură va fi cea care privește circulația persoanelor, și anume ne vom putea deplasa în interiorul localității fără declarație pe proprie răspundere. Localitatea de domiciliu poate fi părăsită însă, numai „pentru anumite categorii de motive pe care le considerăm întemeiate, deplasări de serviciu, deplasări la rude, deplasări la activități agricole”, spune Orban.

„Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare, nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte trei, nu vom putea, o vreme destul de bună, să ieșim, de exemplu, la restaurant sau la mall. Nu vom putea, imediat după 15 mai, nici măcar să plecăm din localitate, decât dacă avem un motiv foarte serios. În majoritatea unităților – fie ele comerciale, sau economice, sau de stat – la ușă va fi cineva care ne măsoară temperatura, să vedem și să nu permitem accesul persoanelor bolnave, fiindcă ele reprezintă un risc. Iată câte și mai câte restricții vom avea”, a declarat și Președintele țării, Klaus Iohannis.

În ceea ce privește industria HoReCa, doar hotelurile vor putea funcționa fără restricții din 15 mai.

De remarcat că pentru restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole, firmele de transport internațional de călători, precum și celelalte firmele care nu își vor relua activitatea din 15 mai, Guvernul va plăti în continuare șomajul tehnic.

Ludovic Orban anunță, cu privire la școli, faptul că „dacă la data de 15 septembrie, când încep școlile, nu va exista risc de îmbolnăvire, vom începe școala normal”.

 

 

  1. Care sunt NOILE RESTRICTII de care scrieti in tilu ?
    Sau din nou va inventati un titlu care sa creeze nesiguranta ?????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.