Câtă NESIMŢIRE! Faceţi publice SALARIILE de la ADI Deşeuri şi spuneţi câţi membri de partid lucrează acolo!

Câtă NESIMŢIRE! Faceţi publice SALARIILE de la ADI Deşeuri şi spuneţi câţi membri de partid lucrează acolo!

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad (pe scurt, ADI Deşeuri) a refuzat să facă publice salariile angajaţilor, în urma unei solicitări a USR Arad, motivând că are statut de asociaţie non-profit şi nu se încadrează în prevederile Legii nr. 153/2017 care reglementează salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„ADI SIGD Arad nu se încadrează în prevederile Legii nr. 153/2017 care reglementează salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Bugetul asociației, organigrama şi statul de funcții se aprobă la începutul fiecărui an în cadrul ședinței Adunării Generale a Asociaților. ADI SIGD Arad este o asociaţie non-profit, care funcționează în baza O.G. nr. 26/2000 privind Asociaţiile și fundațiile”, au precizat reprezentanţii ADI Deşeuri.

„Proiectul  Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad a însemnat absorţia a 30 milioane de euro din fondurile europene destinate României, iar judeţul Arad are şansa ca, la sfârşitul anului, să fie între primele zece judeţe la nivel naţional care au un astfel de sistem integrat funcţional”, se mai arată, între altele, în comunicat. Cât de funcţional e sistemul cred că am văzut cu toţii, pe pielea noastră… Dar, lăsând la o parte acest aspect, să spunem doar că acţionariatul respectivei asociaţii e format din reprezentanţii administraţiilor locale din judeţul Arad iar Consiliul Director e alcătuit din Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad (preşedintele PNL Arad), Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean (prim-vicepreşedinte al PNL Arad), şi Petru Antal, primarul oraşului Pecica (preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL Arad). Adică, cu toţii, şefi ai partidului aflat la butoane în judeţul Arad. Din acest motiv, există suspiciunea rezonabilă că la ADI Deşeuri au avut loc angajări pe criterii politice, în cadrul cărora cel mai mult a contat apartenenţa la PNL. Iată, deci, suficiente motive pentru care societatea priveşte cu suspiciune spre ADI Deşeuri care este condusă, până la urmă, de Adrian Ţolea, un important membru al PNL Arad, fost vicepreşedinte şi preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Tocmai de aceea, dincolo de războaiele politice dintre USR şi PNL, credem că este de bun simţ ca salariile de la ADI Deşeuri să fie făcute publice. În plus, să fie dată publicităţii şi apartenenţa politică a angajaţilor, fie că e vorba de PNL, PSD, UDMR sau PMP!

Loading...
 1. Orlando, cei de acolo sunt plătiți din vânzări anterioare. Este chiar o insolență a cere astfel de chestiuni. Ș-apoi cine ai fi vrut să fie șef peste gunoaie? E așa mult de căutat prin urbe un astfel de individ care să corespundă postului?
  Problema noastră este capacitatea arădenilor de a nu pricepe cine îi manipulează sau îi minte. Oamenii din PDL ( eu refuz să scriu PNL din respect pentru Crin Antonescu) care se ocupă de mișelii sunt doar niște pitici fără sistem nervos.

  Raspunde
 2. Chiar daca salariul e in general confidential, avand in vedere ca aceasta societate e formata din UAT-uri se impune transparenta!

  Raspunde
 3. Este plin de PNL-isti care lucrează acolo. Nu doar conducerea. Si Patricia Dinga, consilier local de Arad tot acolo lucrează. Si nu e singura…

  Raspunde
 4. […] Câtă NESIMŢIRE! Faceţi publice SALARIILE de la ADI Deşeuri şi spuneţi câţi membri de partid… […]

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.