Câţi bani a dat Consiliul Judeţean, în ultimii trei ani, primăriilor pentru a le sprijini proiectele

Câţi bani a dat Consiliul Judeţean, în ultimii trei ani, primăriilor pentru a le sprijini proiectele

Consiliul Județean a sprijinit cu 63 de milioane de lei, în trei ani, proiectele primăriilor din județ, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În perioada 2016 – 2018, Consiliul Județean Arad (CJA) a alocat peste 63 de milioane de lei primăriilor din județ, pentru sprijinirea proiectelor derulate de acestea. „Alocațiile Consiliului Județean pentru primării vin în contextul în care bugetul județului Arad a suferit tăieri semnificative din partea Guvernului, cele mai drastice fiind în anul 2018”, se arată în comunicat.

Fondurile cu care Consiliul Județean ajută investițiile primăriilor din județ provin, în cea mai mare parte, din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale colectate la nivelul județului și parțial din TVA.

„Ne-am concentrat pe sprijinirea comunităților mai mici, a celor cu bugete mai reduse. În măsura posibilităților noastră, contribuim anual, pentru a sprijini proiectele primăriilor din județul nostru. Dacă Guvernul nu ar fi tăiat din banii Consiliului Județean, contribuția noastră putea fi și mai consistentă pentru primării. Sprijinim proiecte importante pentru cetățeni, pe care unele primării nu ar putea să le realizeze fără noi. Din anul 2016 am repartizat peste 63 de milioane de lei, adică aproximativ 14 milioane de euro, pentru unitățile administrativ-teritoriale din județ. Cu atât mai importantă este contribuția noastră la proiectele primăriilor din județ, cu cât și acestea au suferit de pe urma politicii Guvernului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean a cofinanțat diverse lucrări edilitare, de la modernizări de străzi, drumuri comunale și amenajări de trotuare, la grădinițe, școli, cămine culturale sau sedii administrative, rețele de apă și canalizare, amenajări piețe etc. Sumele distribuite în ultimii trei ani sunt 22.483.000 de lei (2016), 24.564.000 de lei (2017) și 15.320.480 de lei (2018).

„Se observă o scădere semnificativă în ultimul an, din cauza faptului că Guvernul a tăiat 11 milioane de euro din bugetul Consiliului Județean”, a mai precizat președintele Iustin Cionca.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.