Ce ar trebui să știți despre bateria unei trotinete electrice

Ce ar trebui să știți despre bateria unei trotinete electrice

Îngrijirea bateriei trotinetei electrice este esențială, deoarece mai mult de jumătate din costul unui trotinete se reduce, de obicei, la baterie – așa că înlocuirea acesteia este costisitoare, în plus, nimeni nu vrea să se reducă autonomia bateriei dintr-o trotinetă electrică Xiaomi, în timp.

Trotinetele electrice au evoluat rapid în ultimii 10 ani, datorită îmbunătățirilor semnificative aduse tehnologiei bateriilor. Prin urmare, îngrijirea bateriei acelui model de trotinetă electrică Xiaomi este esențială – neglijarea va însemna că veți obține mai puține cicluri de încărcare, iar autonomia pe încărcare va scădea mult mai repede, ceea ce înseamnă mai puțină distracție și mai multe dureri de cap.

În anii 1990 și la începutul anilor 2000, majoritatea trotinetelor electrice erau destinate copiilor, deoarece bateriile lor pur și simplu nu erau destul de puternice pentru a face ceva viabil pentru adulți. Bateriile ar fi trebuit să fie semnificativ mai mari – făcând orice trotinetă electrică mare, grea și prea lentă pentru orice utilizare în lumea reală. Tehnologia bateriilor la trotinete s-a schimbat, majoritatea trotinetelor electrice în 2021 utilizând baterii litiu-ion sau fosfat de litiu.

Din punct de vedere istoric, majoritatea trotinetelor electrice foloseau baterii NiCAD (nichel-cadmiu), NiMH (hidrură de nichel-metal) sau baterii SLA (acid de plumb etanș), care erau mult mai puțin eficiente în ceea ce privește puterea și raportul putere/greutate. Bateriile sigilate cu plumb-acid puteau avea până la 10 kg per baterie și, pentru unele trotinete, erau necesare mai mult de 2-3 baterii – făcând trotineta MULT mai grea și, în cele din urmă, mai lentă.

Tranziția de la bateriile sigilate cu plumb-acid la bateriile cu litiu-ion dintr-o trotinetă electrică Xiaomi a început în jurul anului 2010, dar tehnologia celulelor bateriei a fost nevoie de încă câțiva ani pentru a evolua până la punctul în care bateriile ar putea elibera tensiuni mai mari, fiind în același timp mai mici și mai ușoare.

Până în 2021, bateriile trotinetelor electrice nu au fost niciodată atât de puternice – majoritatea modelelor de trotinetă electrică Xiaomi sau ale altor branduri folosesc acum fie baterii cu ioni de litiu, fie baterii LiFePO4 (fosfat de ioni de litiu), care au capacități superioare de stocare a energiei, față de alte tipuri de baterii.

Prima încărcare este esențială

Ceva trecut cu vederea de majoritatea oamenilor când își primesc prima trotinetă electrică Xiaomi este importanța primei încărcări. Atunci când majoritatea trotinetelor electrice sunt livrate, vor veni cu o baterie scăzută sau semiîncărcată, așa că scoaterea din cutie și utilizarea directă este un mare NU. Când primiți pentru prima dată trotineta electrică Xiaomi, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să consultați manualul pentru a afla ce regim de încărcare este necesar. Ar trebui să încărcați trotineta la 100%, înainte de a o folosi.

De ce trebuie să încărcați trotineta electrica Xiaomi direct din cutie? Ei bine, motivul din spatele încărcării este din cauza modului în care funcționează bateriile cu litiu. Când sunt fabricate, trotinetele electrice conțin, de obicei, 18650 de celule cu litiu sau 21700 de celule cu litiu cărora nu le place să fie depozitate la încărcare completă pentru perioade medii/lungi de timp. Bateriile cu litiu au densitate mare de energie, și totuși stocarea lor la încărcare completă solicită anodul și catodul, ceea ce poate provoca degradarea colectoarelor, făcând bateria mai puțin eficientă și mai puțin capabilă să stocheze atâta energie.

Deoarece producătorii de trotinete trebuie să trimită trotinetele către distribuitori, acestea pot fi adesea depozitate luni întregi, uneori mai mult de un an, dacă stau ca stoc într-un magazin sau depozit. Aceasta înseamnă că depozitarea bateriilor la încărcare completă pentru atât de mult timp ar avea un impact negativ asupra duratei de viață a bateriilor. Deci, producătorii de trotinete vor încărca adesea bateriile până la aproximativ 70%. Acest lucru previne stresul celulelor, dar și contracarează problemele legate de stocarea bateriilor la o încărcare prea scăzută.

Mii de proprietari de trotinete care își încarcă bateriile din prima zi constată că bateriile lor tind să funcționeze mai bine, în timp, față de cei care le folosesc direct din cutie.

  1. […] post Ce ar trebui să știți despre bateria unei trotinete electrice appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.