Ce cursuri de calificare pot fi urmate anul acesta la Camera de Comerţ

Ce cursuri de calificare pot fi urmate anul acesta la Camera de Comerţ

Camera de Comert, Industrie şi Agricultură (CCIA) Arad vine şi în acest an în sprijinul arădenilor care vor să aibă o altă calificare urmând cursuri de formare profesională.

Astfel, în luna ianuarie, CCIA organizează patru cursuri de formare profesională la care se aşteaptă o prezenţă de 100 de persoane:
– inspector resurse umane
– expert achiziţii publice
– manager proiect
– responsabil cu protecţia datelor.

„Cursul de Inspector resurse umane te va învăţa cum să gestionezi şi să organizezi resursa umană cu care intri în contact. Poţi avea o profesie nouă, frumoasă şi nu foarte grea. Mai poţi să îţi deschizi o mică afacere, să te ocupi de partea de resurse umane pentru întreprinderile mici şi mijloci, poţi să pui bazele unei cariere de succes şi de viitor”, a declarat Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad.

De remarcat, că formarea profesională poate fi definită ca o procedură prin care o persoană dobândeşte o calificare atestată şi recunoscută pe piaţa muncii, printr-un certificat sau o diplomă, eliberate conform legislaţiei în vigoare. De asemenea, formarea profesională înseamnă şi o activitate prin care o persoană care are deja o profesie dobândeşte noi competenţe funcţionale.

„Datorită acestor cursuri, persoanele adulte îşi dezvoltă aptitudinile, şi îşi îmbunătăţesc cunoştinţele, îşi ameliorează sau îşi înnoiesc calificarea tehnică sau profesională, participând astfel la dezvoltarea socio-economică şi culturală a comunităţii”, a precizat Carmen Crişan, managerul Centrului de Formare Profesională al CCIA Arad.

Informații se pot obţine și înscrieri se pot face la Centrul de Formare Profesională al CCIA Arad, pe strada Cloșca, nr. 5, telefon 0730-188299.

Loading...
  1. Ce sa zic, cursuri intradevar minunate, profesii “nemaipomenit de utile si la mare cautare”. Alta patura de birocrati inutili. Actual, e plin de oameni cu astfel de specializari, caci de-a lungul anilor sau facut cursuri peste cursuri. ” Geniile” astea care organizeaza cursuri ar fi cazul sa inteleaga ca avem nevoie de specializari utile nu doar birocratice.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.