Ce îi așteaptă pe românii care merg în VACANȚĂ în GRECIA sau BULGARIA

Ce îi așteaptă pe românii care merg în VACANȚĂ în GRECIA sau BULGARIA

Mulți români se gândesc deja la concediu, însă o vacanță acum nu este la fel de „relaxantă” ca înainte de pandemie. Cei care vor pleca în următoarea perioadă în Grecia sau în Bulgaria, potrivit legii în vigoare, vor trebui să stea în izolare 14 zile la întoarcerea în România.

Cu toate acestea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că există șanse să se renunțe la această măsură, însă nu din 1 iunie.

Toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile, potrivit INSP.

„Românii pot merge în Grecia și Bulgaria, doar că la întoarcere regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival din Grecia și Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa și anumite țări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de  acorduri bilaterale. (…) Grecia a anunțat data de 15 iunie, nici Bulgaria nu a deschis încă de la 1 iunie”, a declarat ministrul, la un post TV.

Virgil Popescu a subliniat importanța susținerii turismului românesc, prin alegerea unei vacanțe în țară.

„E dreptul turiștilor să meargă în vacanță unde își doresc, eu ca ministru al Economiei îmi doresc cât mai mulți turiști români și străini în România. Și cred că mai mulți români o să prefere turismul intern. Se consideră mai în siguranță în România”, susține Virgil Popescu.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.