Ce ne așteaptă în primele două săptămâni din septembrie. PROGNOZA meteo pe REGIUNI

Ce ne așteaptă în primele două săptămâni din septembrie. PROGNOZA meteo pe REGIUNI

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo valabilă până la mijlocul lunii septembrie.

În general, vremea se va menține caldă, chiar și după valul de caniculă care se resimte acum și care va trece începând de miercuri.

Iată prognoza pe regiuni:

Banat

Astfel, în Banat, prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32 – 33 de grade în 2 septembrie, până spre 26 – 27 de grade în dată de 4 septembrie, după care va creşte spre 30 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de a două săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie cuprinse între 23 şi 25 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei.

Crișana

În Crişana, regimul termic al valorilor diurne va fi destul de oscilant în prima săptămână, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32 – 33 de grade în 2 septembrie, până spre 26 de grade în dată de 4 septembrie, după care va creşte spre 29 – 30 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 26 de grade în 8 septembrie. În cea de a două săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie cuprinse între 22 şi 24 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei.

Transilvania

Locuitorii din Transilvania vor avea partea de o vreme călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade, dar se va răcori în data de 4 septembrie, când media va scădea spre 26 de grade. În perioada 5 – 7 septembrie va fi mai cald decât în mod obişnuit, astfel încât se vor înregistra în medie maxime de până la 28 – 29 de grade, urmând că apoi temperaturile să coboare treptat spre valori normale, în jurul a 22 de grade, în intervalul 10 – 15 septembrie.

Maramureș

De asemenea, în Maramureş, prima săptămână va fi caracterizată de un regim termic oscilant al valorilor diurne, astfel media maximelor va fi în scădere de la 32 de grade în 2 septembrie, până spre 26 de grade în dată de 4 septembrie, după care va creşte spre 28 – 29 de grade în zilele de 5 şi 6 septembrie şi ulterior va scădea din nou spre 24 de grade în 8 septembrie.
În cea de a doua săptămână se vor înregistra temperaturi maxime, în medie cuprinse între 21 şi 23 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei.

Moldova

În Moldova, vremea va fi călduroasă în următoarele două zile, cu o medie a a temperaturilor maxime de 31 – 33 de grade, apoi se va răcori în dată de 4 septembrie, când media va scădea spre 23 de grade. În perioada 5 – 7 septembrie valorile termice diurne vor creşte uşor şi vor ajunge în medie la 26 – 28 de grade, apoi vor scădea treptat, astfel încât în intervalul 10 – 15 septembrie se vor situa între 22 şi 24 de grade, valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei.

Dobrogea

La fel, în Dobrogea, vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 30 – 31 de grade, după care în zilele de 4 şi 5 septembrie se va răcori uşor, iar media va scădea spre 26 – 27 de grade. Ulterior, în 6 şi 7 septembrie, valorile diurne vor creşte uşor, în medie spre 28 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 24 – 25 de grade în perioada 10 – 15 septembrie, când vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal.

Muntenia

În Muntenia, în primele două zile, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime de 34 de grade, după care în zilele de 4 şi 5 septembrie se va răcori uşor, iar media va scădea spre 30 de grade. Ulterior, în 6 şi 7 septembrie, valorile diurne vor creşte, în medie, spre 31 – 32 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 26 de grade în perioada 10 – 15 septembrie, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal.

Oltenia

În Oltenia, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în primele două zile cu o medie a temperaturilor maxime de 34 de grade, după care în intervalul 4 – 7 septembrie se va răcori uşor, iar media se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Începând cu data de 8 septembrie valorile diurne vor continuă să scadă uşor şi treptat şi vor fi cuprinse în medie între 24 şi 26 de grade, ceea ce va caracteriza un regim termic apropiat de cel normal.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.