Ce proiecții pot viziona arădenii luna aceasta la Cinema Arta

Ce proiecții pot viziona arădenii luna aceasta la Cinema Arta

După o scurtă vacanță, Cinema Arta revine cu forțe proaspete și multă energie, dornic să proiecteze filme care să stârnească interesul arădenilor.

Selecția lunii ianuarie cuprinde în primul rând filme care s-au bucurat de public numeros în anul 2019.

Prima proiecție din luna ianuarie va fi pelicula „Maria, Regina României” care va rula miercuri, 15 ianuarie, ora 19, în cadrul Zilei Culturii Naționale la Arad, eveniment organizat de Primăria Arad și Centrul Municipal de Cultură.

Filmul este o poveste bazată pe fapte reale ce are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria.

Clubul de film își deschide porțile pentru tinerii cinefili miercuri, 16 ianuarie, ora 19, cu proiecția „Afară”, regizat de Andrei Schwartz.

Documentarul urmărește reintegrarea în societate a lui Gavril, eliberat condiționat din penitenciarul Rahova după o lungă perioadă de detenție, într-o lume complet schimbată.

În 24 ianuarie va fi proiectat filmul „Cardinalul”, de la ora 19.00, regia fiind semnată de Nicolae Mărgineanu. „Cardinalul” prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și perioada în care s-a încercat convertirea forțată a preoților în penitenciarul Sighet.

„Oferta cinematografică a lunii include și o proiecție din cadrul programului Filme pentru întreaga familie. Astfel, sâmbătă 25 ianuarie, ora 18.00, sunteți invitați la proiecția «Marele uriaș prietenos», un film regizat de Steven Spielberg. Încheiem luna ianuarie cu o proiecție marca kinema ikon-Ne vedem joi, care va avea loc în 30 ianuarie, ora 19, în sala mică a cinema Arta”, spun organizatorii.

Proiecțiile sunt organizate de Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.