Ce recomandări are Compania de Apă Arad pentru protejarea instalaţiilor împotriva îngheţului

Ce recomandări are Compania de Apă Arad pentru protejarea instalaţiilor împotriva îngheţului

Temperaturile foarte scăzute din această perioadă cresc riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie a apei potabile dar şi în instalaţiile interioare.

Compania de Apă Arad vă recomandă să luați măsuri de protejare a acestora, pentru a evita problemele. Instalaţiile interioare de alimentare cu apă, adică cele aflate după contor, aparţin beneficiarilor, conform legislației în vigoare, care au obligaţia de a le întreţine şi repara.

Căminul de apometru trebuie protejat. Abonații trebuie să se asigure că acesta are capacul închis şi nu se infiltrează apa. Acolo unde există instalaţii de apă expuse temperaturilor scăzute, acestea trebuie învelite cu materiale termoizolante. În cazul în care apometrul îngheaţă, nu trebuie folosită apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului.

Eventualele probleme apărute la serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pot fi semnalate la dispeceratul apă- canal din cadrul Companiei la numerele de telefon 0257/234883 , 0257/281373.

Foto: Arhivă

  1. Cum sa nu intre apa in caminele de apometru cand capacele lor sant din fabricatie facute cu patru orificii prin care apa intra la fiecare ploaie sau topire a ghetii. Anul trecut ceasul nu a putut fi citit pana in aprilie cand a inceput dezghetul , perioada in care am platit dupa estimari care depaseau consumurile noastre lunare .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.