Ce riscă să pățească copilul tău dacă îl expui de mic la RELIGIE? Cercetătorii au făcut o DESCOPERIRE ÎNGRIJORĂTOARE!

Ce riscă să pățească copilul tău dacă îl expui de mic la RELIGIE? Cercetătorii au făcut o DESCOPERIRE ÎNGRIJORĂTOARE!

Copiii care sunt crescuţi într-un mediu religios au dificultăţi în a distinge între ficţiune şi realitate, susțin cercetătorii, bazându-se pe un studiu publicat în jurnalul ştiinţific Cognitive Science.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că pruncii care nu au fost expuşi la poveşti religioase sunt mai capabili să distingă faptul că personajele din „poveştile fantastice” sunt fictive decât copiii crescuţi într-un mediu religios.

În mod normal, copiii au o „sensibilitate la elementele implauzibile sau magice dintr-o naraţiune” şi pot stabili dacă personajele din poveste sunt reale sau fictive cu ajutorul referirii la elementele fantastice din cadrul poveştii, cum ar fi „o pânză invizibilă” sau „o sabie care te protejează de pericol de fiecare dată”. Copiii crescuţi în familii în care naraţiunile religioase sunt întâlnite frecvent nu tratează, însă, aceste povestiri cu acelaşi scepticism. Autorii studiului credeau că aceşti copii „le vor percepe ca fiind similare poveştilor pentru copii”, judecând „evenimentele descrise ca fiind implauzibile sau magice şi concluzionând că protagoniştii acestor naraţiuni sunt fictivi”.

Totuşi, concluzia oamenilor de știință este că „datorită mărturiilor adulţilor” din familiile religioase, copiii „vor percepe protagoniştii din aceste naraţiuni ca fiind o persoană reală, chiar şi în cazul în care naraţiunea include evenimente imposibile”.

Cercetătorii au studiat 66 de copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 6 ani şi le-au pus întrebări despre naraţiuni — unele desprinse din poveşti pentru copii, altele din Vechiul Testament — pentru a stabili dacă ei credeau că personajele sunt reale sau fictive. „Copiii expuşi la religie, fie prin mersul la biserică sau prin educaţia religioasă, judecau personajele ca fiind reale”, notează oamenii de ştiinţă. „În schimb, copiii fără o astfel de expunere judecau personajele ca fiind ficţionale”, concluzionează cercetătorii.

Foto: turkmenhh.org

  1. Nu risca nimic, o spun din proprie experienta, dimpotriva, au un ajutor „care nu lipseste niciodata in nevoi”!

    Raspunde
  2. M I N C I U N I G R O S O L A N E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.