Peste 22.000 de arădeni au petrecut la „Zilele Prieteniei Bergenbier” (GALERIE FOTO)

Peste 22.000 de arădeni au petrecut la „Zilele Prieteniei Bergenbier” (GALERIE FOTO)

Peste 22.000 de arădeni au petrecut, la sfârşitul săptămânii trecute, două zile pline de distracţie cu muzică bună şi bere rece.

Ştrandul Neptun a fost gazda celor de la Vunk, Şuie Paparude, OCS, Paraziţii, Viţa de Vie, R.O.A. şi Zob, dovedindu-se a fi neîncăpător pentru arădenii ce s-au înghesuit să asculte live hit-urile preferate. Alături de formaţiile care au dus mesajul prieteniei mai departe şi au oferit show-uri incendiare, un alt element ce a făcut deliciul publicului a fost chiar alegerea ştrandului ca loc de desfășurare. Iarba verde şi apa rece din piscine i-a ajutat pe toţi cei prezenţi să scape pentru câteva ore de stresul cotidian şi să se simtă ca în mijlocul unui festival de muzică. Cu entuziasm, arădenii au salutat iniţiativa Bergenbier şi au fost prezenţi în faţa scenei în număr foarte mare încă de la începutul concertului.

Sâmbătă, 19 iulie, spectacolul muzical a debutat cu trupele prietene The Different Class şi N.O.R., pe scenă urcând apoi Shadowbox şi OCS.

Cei de la Vunk şi-au făcut apariţia pe scena „Zilele Prieteniei Bergenbier” şi au oferit un show special de lumini şi artificii cu care au cucerit inimile fanilor. Aceştia au cântat piesele care i-au făcut cunoscuţi, inclusiv cele mai recente hit-uri iar publicul a răspuns cu aplauze, veselie şi o atmosferă de festival.

Trupa Şuie Paparude a fost cea care a încheiat prima zi de concerte. Membrii formaţiei nu s-au lăsat aşteptaţi şi au „asaltat” Ştrandul Neptun cu energie, ritm, forţă şi piese pe care toţi cei prezenţi le-au cântat la unison. Un spectacot complet şi desăvârşit oferit de  „Echipa naţională de muzică electronică”, aşa cum Bogdan Şerban i-a denumit. „Armada Verbală”, „Pentru Inimi”, „A fost odată”, „Soundcheck” şi multe alte piese au ridicat mii de mâini în aer şi au dus publicul într-un delir muzical. Totul s-a încheiat într-o atmosferă cum doar Şuie Paparude poate să creeze, cu piesa „Cea mai bună zi”, pe care fanii au aplaudat-o îndelung şi au cântat-o împreună cu trupa.

În cea de-a doua zi de eveniment, trupele prietene – Mercedes Band şi Anysound, urmate de Zob, R.O.A. Viţa de Vie şi Paraziţii au oferit un spectacol complex, un mix eclectic de stiluri muzicale diferite, gustat de miile de tineri prezenti la eveniment. Spiritul punk s-a simţit la cote maxime printre mulțimea de arădeni, imediat ce trupa Zob a acaparat scena, iar cei de la R.O.A. au oferit un adevărat show electronic. Mii de mâini în aer şi o singură voce care a scandat: R.O.A. Aşa a fost atmosfera în timpul show-ului trupei, care a oferit publicului şansa de a cânta „Sonata în La Minor”, „Ne place” sau „D’aia”.

Cu mare entuziasm, cei de la Viţa de Vie au cântat pentru prima dată în acest an pentru arădeni. Adrian Despot, împreună cu trupa, a oferit celor din oraşul său natal o demonstraţie de rock alternativ la cel mai înalt nivel. Chiar dacă membrii trupei nu ajung des în Arad, atunci când reuşesc, sunt primiţi extraordinar şi trăiesc momente frumoase alături de public, cum s-a întamplat şi de aceasta dată. A fost rândul celor de la Paraziţii să ocupe scena şi să schimbe genul muzical. Arădenii au explodat după prezenţa în forţă a celor trei membrii ai trupei.

Seara de duminică s-a încheiat cu mii de aplauze, o singură voce, amintiri vii şi nu în ultimul rând prieteni.

Turneul „Zilele Prieteniei Bergenbier” continuă în Alba Iulia (26 – 27 iulie, Cetate Alba Carolina), Braşov (2-3 august, Piaţa Sfatului), Galaţi (9 – 10 august, Stadion Dunărea) şi Constanţa (15 – 16 august, Plaja Modern).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.