Ce să prepari la cuptorul cu microunde (și ce să nu)

Ce să prepari la cuptorul cu microunde (și ce să nu)

Microundele pot fi la îndemână dacă vă grăbiți, dar nu toate produsele alimentare sunt recomandate pentru încălzire în acest aparat convenabil. Publicația Insider a cerut opiniile a trei bucătari cu privire la ceea ce trebuie și nu ar trebui să gătească sau să se reîncălzească folosind un cuptor cu microunde. Iată ce au spus.

Nu aveți nevoie de un aparat special pentru a face orez pufos
Dacă întâmpinați dificultăți cu prepararea orezului la aragaz, încercați să-l gătiți în cuptorul cu microunde. Dennis Prescott, bucătar în emisiunea „Restaurants on the Edge”, de pe Netflix, a spus că raportul lichid-orez potrivit face toată diferența în prepararea orezului pufos și perfect, nu aparatul pe care îl utilizați.

Conform Food Network, trebuie să utilizați 3 căni și jumătate de apă pentru fiecare 2 căni de orez. Puteți adăuga, de asemenea, 1 linguriță și jumătate de unt sau ulei și ceva sare sau piper măcinat.

Ciorbele și tocanele pot fi ușor reîncălzite
Când vine vorba de supe și tocănițe, cel mai bine este sa le reincalziti în cuptorul cu microunde, a declarat Thomas Griffith, bucătar și vicepreședinte al Departamentului de Cercetare și Dezvoltare Freshly. Întrucât tocanele sunt adesea dense și gelatinoase, a spus el, poate fi complicat să te încălzești într-o oală de pe aragazul tău, fără a le arde.

Terciul de ovăz poate căpăta consistența perfectă într-un cuptor cu microunde
Atunci când nu aveți prea mult timp la îndemână și aveți nevoie de micul dejun, un cuptor cu microunde și un bol de terci ovăz fac o echipă salvatoare, potrivit Prescott. Terciul se va găti destul de repede și tot ce trebuie să faceți este să adăugați topping-urile preferate.

Popcorn și cuptorul cu microunde sunt o pereche excelentă
Acest lucru ar putea fi de la sine înțeles, dar floricele și cuptorul cu microunde sunt o pereche minunată, a spus Prescott pentru Insider. Puteți merge cu versiunea clasică, cu unt, sau puteți fi mai creativi utilizând caramel, paprika afumată sau parmezan, a spus el.

Nachos este o gustare gustoasă, care poate fi gata în câteva secunde
Nachos iese bine și în cuptorul cu microunde, potrivit lui Griffith. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați niște brânză rasă pe o farfurie cu chipsuri de tortilla și apoi, dacă doriți, să adăugați câteva topping-uri suplimentare.

„Când s-a terminat de încălzit, brânza este delicioasă și perfectă pentru a se consuma cu salsa proaspăt tocată”, a spus Griffith.

Dacă doriți să pregătiți rapid un cartof copt, puteți utiliza un cuptor cu microunde
Pregătirea unui cartof copt într-un cuptor poate dura aproximativ o oră, dar crearea unui rezultat similar în cuptorul cu microunde va dura aproximativ 12 minute, a spus Prescott. Doar asigurați-vă că utilizați o furculiță pentru a face câteva găuri în cartof. În caz contrar, veți ajunge să curățați cuptorul mai des decât vă doriți.

Pe de altă parte, pâinea nu e recomandată pentru cuptorul cu microunde
Potrivit lui Ryan Dodge, bucătar executiv pentru LifeCafe în Life Time Fitness, orice preparat cu pâine nu va fi corect încălzit în cuptorul cu microunde. Aceasta include articole precum burgeri, sandvișuri și resturi de carbohidrați.

„După doar câteva secunde în cuptor, toată umezeala va dispărea, iar pâinea va avea un aspect învechit”, a spus Dodge pentru Insider. Sa reamintim ca orice cuptor cu microunde se poate curata relativ usor, indiferent de ce ai pregatit inainte.

Dezghețarea cărnii congelate în cuptorul cu microunde este, de asemenea, o greșeală
Potrivit Prescott, decongelarea cărnii în cuptorul cu microunde va începe efectiv prepararea acesteia. Încercând să reduceți timpul de decongelare, începeți de fapt procesul de gătire folosind căldura de la microunde, a explicat el. În mod ideal trebuie să vă dezghețați carnea congelată peste noapte, în frigider pentru a garanta cele mai bune rezultate.

Preparatele pe bază de proteine sunt de evitat
Proteinele sunt o altă alegere proastă pentru microunde, potrivit Dodge. Dacă le încălzești la microunde, cum ar fi puiul și friptura, pentru perioade lungi de timp, umiditatea va fi scoasă din ele, a explicat el. Acest lucru poate oferii cărnii un aspect dur și cauciucat.

Tu ce prepari cel mai des la un cuptor cu microunde?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.