Ce se întâmplă cu MAGISTRALA DE GAZ din județul nostru

Ce se întâmplă cu MAGISTRALA DE GAZ din județul nostru

Florin Tripa, deputat al PSD Arad, consideră proiectul extinderii magistralei de gaz în județul Arad drept unul dintre principalele obiective ale mandatului său ca parlamentar.

Satisfacția este cu atât mai mare cu cât cetățenii de pe Valea Crișului și a Mureșului sunt tot mai aproape de materializarea acestui deziderat, o alternativă veritabilă la utilizarea lemnului de foc în gospodării, spune Tripa.

„Am parcurs pași importanți iar eforturile mele la nivel local sunt completate în mod armonios de modificările legislative, iar aici meritul este al Guvernului României. Suntem deja în faza în care primăriile de pe Valea Crișului s-au constituit deja într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, iar ADI Valea Mureșului este în curs de constituire. Menţionam modul constructiv în care Executivul ne ajută pe linia finalizării acestui proiect și nu pot decât să salut introducerea Ordonanței de Guvern care instituie obligația Transgaz de a realiza infrastructura necesară, până în 2021, în stațiunile de interes local și național. Iar pentru județul Arad, asta înseamnă Lipova și Moneasa, puncte strategice importante ale circuitului balneo-turistic județean. Ne ajută și Legea Offshore care, printre altele, prevede ca 50 % din gazul exploatat de operatorii privați în Marea Neagră să fie introdus în rețeaua națională de distibuție”, declară Florin Tripa.

„Recunosc că în ansamblu ne-am apucat de un proiect dificil dar ambițios care necesită o comunicare și coordonare excelentă, multe întâlniri consultative și parcurgerea unor pași succesivi preciși. Nu pot să nu menţionez colaborarea excelentă pe care am avut-o, încă de la început cu directorul Transgaz Arad, Puiu Alexandru. În acest punct, urmează întocmirea studiilor de fezabilitate, în condițiile în care ne-am întâlnit deja cu proiectantul și multe neclarități au fost eliminate prin dialog și informări reciproce. Cred în acest proiect, este unul de suflet și nu mă voi lăsa până ce locuitorii Văii Mureșului și a Crișului nu vor avea gazul în gospodării. Acești oameni minunați merită eforturile noastre!”, spune deputatul social-democrat de Arad, Florin Tripa.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.