UPDATE/ Ce se întâmplă cu SALARIUL MINIM PE ECONOMIE

UPDATE/ Ce se întâmplă cu SALARIUL MINIM PE ECONOMIE

Autoritățile centrale ar putea lua astăzi o decizie cu privire la salariul minim pe economie.

Sindicatele și patronatele participă astăzi la negocieri împreună cu reprezentanții guvernului, pentru majorarea salariului minim pe economie, care se zvonește că ar putea fi înghețat.

Se discută despre acest subiect de săptămâna trecută, când USR a cerut ca salariul minim net să fie de 2.230 de lei, iar pensiile speciale să fie reduse.

Cei care sunt împotriva acestor măsuri spun că o majorare a salariului minim ar însemna o povară foarte mare pentru bugetul de stat, după acest an de criză.

Reprezentanții PNL sunt de acord cu o majorare, însă nu una atât de mare precum cer cei de la USR.

O decizie cu privire la salariul minim pe economie ar putea fi luată astăzi în cadrul ședinței de Guvern de la ora 16:00.

UPDATE

Salariul minim pe economie va crește cu 3%, potrivit Realitatea Plus. „Majorarea cu 3 procente a salariului minim ar urma sa intre in vigoare din prima zi a anului viitor. În valoare reală, creșterea este de 40 de lei la salariul brut, până la 2.300 de lei. Potrivit datelor oficiale, aproximativ 1,3 milioane de angajați români ar urma să beneficieze de această măsură”, anunță sursa citată.

  1. organizarea alegerilor și pensiile speciale nu sunt o povară pt.buget, doar majorarea salariilor amărâte. Cine mai crede poveștile astea?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.