Ce se întâmplă în benzinării și de ce sunt amendate de ANPC

Ce se întâmplă în benzinării și de ce sunt amendate de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat peste 600 de operatori economici din sectorul distribuţiei de carburanţi, pentru practici comerciale incorecte.

Anunțul a fost făcut joi de Paul Anghel, director general al ANPC. Amenzile se ridică la valoarea totală de  6720 de milioane de lei.

„Noi nu putem să intrăm în politica de preţ a operatorului economic. În schimb, dacă verificăm loturile de produse într-o relaţie corectă producător – consumator şi aici mă refer la consumatorii de carburant şi cel care distribuie, acesta a cumpărat carburantul la un anumit preţ şi l-a distribuit la momentul respectiv crescând nejustificat şi printr-o practică comercială incorectă”, a spus Paul Anghel, într-o conferinţă de presă.

„În momentul în care preţul din benzinării se raportează la barilul de petrol, la preţ internaţional, în momentul în care barilul a scăzut, nu s-a întâmplat să scadă preţul benzinei şi motorinei. În acest cazuri, scumpirile acestea pot fi considerate practică comercială incorectă”, a declarat directorul ANPC.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.